Adventi vásárt rendeznek az új balatonfüredi kikötőben

Forrás: turizmus.com

 2022. december 05. 16:13

Hagyományteremtő jelleggel rendezik meg 2022. december 10-én, szombaton az I. Kékszalag PORT adventi vásárt Balatonfüreden, a Balaton idén átadott kikötőjében.

Az ingyenes rendezvényen helyi és környékbeli kézművesek, gasztronómiai szolgáltatók mellett különböző, a vízi sportokhoz kapcsolódó aktivitásokkal, valamint jégvitorlás kiállítással is készülnek a szervezők.

Az ezüstvasárnap előtti szombaton ünnepi köntösbe öltözik Balatonfüred legújabb helyszíne, az idei évben megnyitott Kékszalag PORT kikötő és környéke. A létesítmény területén rendezik meg ugyanis az I. Kékszalag PORT Adventi vásárt, melynek különlegessége, hogy a vízparton hangolódhatnak a várakozás ünnepére a látogatók.

Holczhauser András, a Kékszalag PORT-ot üzemeltető Balatonfüredi Vízisport- és Szabadidőközpont ügyvezetője elmondta: „A Kékszalag PORT egy egész évben, mindenki számára látogatható komplexum. Fontosnak tartjuk, hogy Balatonfüred új közösségi területét még közelebb hozzuk a fürediekhez, valamint a térségbe látogatókhoz, minél többekkel megismertessük. Bár a vitorlázás nem elsősorban téli sportág, de nálunk bárki vízre szállhat, amíg be nem fagy a Balaton, ugyanis a hajókat is vízen tároljuk.”

Az I. Kékszalag PORT Adventi vásár ötlete onnan eredt, hogy szeretnék a kikötőt a klasszikus, tavaszi-nyári-őszi szezonon kívül is megtölteni élettel – fogalmazott a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője. Szépvölgyi István kifejtette: elsősorban helyi és környékbeli kézműveseket, gasztronómiai kiállítókat hívtak a vásárra.

„Nagy örömömre szolgál, hogy megmozdultak a balatonfüredi, valamint a térségben lévő szolgáltatók, és szinte azonnal igent mondtak a felkérésre. Ezzel a szombati nappal amellett, hogy szeretnénk bebizonyítani, a Balaton nem vonult el téli álomra, össze szeretnénk hozni a tó szerelmeseit. És ha már mindez egy kikötőben zajlik, természetesen megjelennek a vízi sportok is, igaz, a parton. A fiatalok átélhetik a vitorlázás örömét a vitorlás-szimulátorunkon, bemutatjuk, hogy milyen kézzel hajtott eszközöknek ad otthont a Kékszalag PORT kajak-kenu pontja, valamint jégvitorlás-kiállítással is készülünk" – mondta.

Szombaton adventi vásár lesz a balatonfüredi Kékszalag PORT kikötőben

Fotó: kekszalagport.hu

A rendezvényen különböző kézműves termékek, kerámiák, karácsonyi díszek várják az érdeklődőket, de emellett süteményeket, édességeket, téli ételeket és a balatonfüredi borok mellett különleges téli italokat is kóstolhatnak a látogatók.

Az I. Kékszalag PORT Adventi vásárral egy időben Adventi Cool Túra néven tartják az idei évben induló Füred Winter Cup sorozat első rendezvényét, melynek résztvevői a tervek szerint látványos felvonulást tartanak majd feldíszített hajóikkal a Kékszalag PORT kikötőből indulva és oda visszaérkezve.

Helyszín: Kékszalag PORT Kikötő (8230 Balatonfüred, Anna sétány 7.)

Időpont: 2022.12.10.,  11:00 – 18:00