Afrika második legkisebb állama mutatkozik be a Vadászati világkiállításon

Forrás: MTI

 2021. október 05. 11:08

A szakképzés áll a világkiállítás tizenegyedik napjának fókuszában, emellett bemutatkozik a rengeteg természeti látnivalóval rendelkező Sao Tomé és Príncipe is.

A Hungexpo A pavilonjában kedd délután 14 órától Sao Tomé és Príncipe Demokratikus Köztársaság mutatkozik be. A szigetország ugyan Afrika második legkisebb állama, viszont rengeteg természeti látnivalóval rendelkezik. A nemzeti nap keretében az ország fenntartható turizmussal kapcsolatos tapasztalatait ismerhetik meg az érdeklődők.

A kicsiny szigetország Cão Grande hegyének jellegzetes vulkáni dugócsúcsa 663 méter magasba tör

Fotó: 123rf.com

A D pavilonban a Nimród Café színpadán 12 órától a világkiállítás jegyében létesített 22 hektárnyi emlékerdőkről tartanak szakmai beszélgetést.

A Vadgazdálkodás a magyar erdőgazdaságok területén című kerekasztal-beszélgetés 13 órakor kezdődik, vendégei Vereczkei Márton (KASZÓ Zrt.), Kovács Tamás (Gyulaj Zrt.), Balogh Tamás (SEFAG Zrt.) és Juhász Lenke (Vérteserdő Zrt.) lesznek.

A Vadász talk show 15.30 órakor kezdődik, ennek keretében Csőre Gábor vendége Noveczki Katalin, Fátyol, a világkiállítás kabalakutyájának tenyésztője és kiképzője lesz. A D pavilon színpadának programját 17 órától Bársony Bálint és zenekara zárja.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Németh Balázs, a Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon című kiállítás kurátora tart rendhagyó tárlatvezetést 18 órától.

Vásárosnaményban a hét vendégei Felvidék és Borsod-Abaúj-Zemplén megye vadászai.

Révfülöpön, a mólónál folytatódik a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny.

Még több részlet a keddi programokról, a belépőjegyekről és megközelítési lehetőségekről a onewithnature2021.org honlapon olvasható.

A világkiállítás tizedik napján a Hungexpóra több mint 18 ezren látogattak el, ezzel a világkiállítás központi helyszínének látogatottsága hétfő estére átlépte a 246 ezret. A hétvégével frissített és összesített adatok alapján eddig az országszerte zajló programsorozaton már több mint 978 ezren vettek részt.