Afrojack, Clean Bandit és Dubioza Kollektiv a SZIN-en

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 13. 15:50

Tucatnyi színpadon több mint 200 fellépő és jókora civil falu várja az érdeklődőket az idei Szegedi Ifjúsági Napokon augusztus 28-31. között.

Az idei fesztiválon is elsősorban a zene áll a kínálat középpontjában olyan nemzetközi sztárfellépőkkel, mint Alvaro Soler, Salvatore Ganacci vagy a Clean Bandit.

Mellettük szokás szerint erős lesz a balkáni zenei vonal, amelyet idén a bosnyák Dubioza Kollektiv és a szerb Boban Markovic Orkestar fémjelez.

Rajtuk kívül a hazai alternatív, rock és elektronikuszenei szcénai legjobbjait is hallani lehet majd Szegeden a Punnany Massiftól Rúzsa Magdin és a Subscribe-on át a Magashegyi Undergroundig.

Jön a SZIN-re a világ legjobb DJ-i között számon tartott, a DJ Mag Top 10-ben évek óta biztos helyet foglaló Afrojack, illetve a techno lemezlovasok thai hercegnője, Nakadia is.

Fellép a SZIN-en a thai lemezlovas, Nakadia is

Fotó: [forrás]

Szeged 300 éve kapta vissza szabad királyi városi rangját a fesztivál az idén több ponton is kapcsolódik az évfordulóhoz.

A civil faluban megjelenő pályázóktól például azt kérték a szervezők, hogy programjaikba építsenek be olyan projektelemet is, amivel a város jeles évfordulójára hívják fel a figyelmet. A faluban tervezett programok között szerepel „Fogd és vidd!” könyvtár, kreatív kuckó, lelki betérő, de lesz bulisegély szolgáltatás is.

Az esélyegyenlőségi programokkal a társadalmi befogadókészség növelését célozzák meg, de felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára is. Kínálnak hazai és külföldi önkéntes lehetőségeket, fiataloknak szóló nemzetközi mobilitási programokat is.

Tegyél magadért! – ez lett a jelmondata az Egészséges Szegedért Programnak, mely sátrat ver a Faluban is: prevenciós tanácsadással, szűrővizsgálatokkal hívják fel a figyelmet arra, hogy figyeljünk tudatosabban egészségünk és szerveztünk megóvására.

A civil falu több tucat lakója a fesztivál ideje alatt minden nap 12-19 óra között várja az érdeklődőket.