Ahol a csokoládé az országimázs része

Forrás: turizmus.com

 2019. február 13. 12:00

A Valentin-nap közeledtével szaporodnak a csokoládéval kapcsolatos hírek világszerte, hiszen ez az édes finomság a szerelmesek napjának egyik ikonikus ajándéktárgya.

A januárban Antwerpenben megnyílt új csokoládémúzeum február 14-én különösen sok látogatóra számíthat. A helyszín választása nem véletlen, hiszen az első belga csokoládégyár 1831-ben a hatalmas kikötőben nyílt meg, ahová a kakaóbab-szállítmányok érkeztek. Ma is a város kikötője a világ legnagyobb kakaóbab-tároló területe, annak idején pedig nagy gyarmattartó birodalmak, köztük Belgium és Hollandia lettek a világ vezető csokoládétermelői. Antwerpen büszkélkedhet az egyik legelitebb csokoládéiskolával.

A 3500 négyzetméteres antwerpeni csokoládémúzeumban mindent megtudhatunk e hatalmas karriert elért termék születéséről, a kakaóbabtermesztéstől a pralinégyártásig. A látogatók meghallgathatják Patrick Aubrion híres chocolatier előadását, és különféle termékeket is készíthetnek a múzeum műhelyében.

A belga csokoládé az országimázs része

Fotó: pixabay.com

A belgáknak ma is rangos helyük van mind a gyártók világranglistáján, mind az egy főre eső éves fogyasztást figyelő statisztikákban. Ma már számos belgiumi csokoládégyár nincs belga tulajdonban, sőt, a védett márkákat is adják-veszik, ez a termék hozzátartozik az ország imázsához. Valentin-napon Belgiumban és Hollandiában fogy a legtöbb, csokoládéba mártott eperszem, ami oly kiválóan illik az ilyenkor kötelezően kortyolt száraz pezsgőhöz.

 

Kapcsolódó cikkek

Vágykeltő fogások

2016. február 09.