Ahol az alpaka is játszótárs

Forrás: turizmus.com

 2021. július 08. 18:45

Családok keltik életre közösen szerzett élményeikkel a Diósgyőri vár hatalmas fa makettjét a Miskolc feletti dombokon.

Az interaktív skanzenként, reneszánsz játszótérként is működő attrakció a Baráthegyi Panzió & Élménypark szállóvendégeit szolgálja ki, hogy ne csak pihenés, de szórakozás is legyen a Bükkben töltött idő.

 

„Kikapcsolódásban otthon vagyunk”

A 10 szobás, 20 fő elhelyezésére alkalmas Panzióban minden a családok kényelmét és szórakozását szolgálja. Wellness részlegében sószoba, szauna, jakuzzi, fürdődézsa, szénsav-gázfürdő és fitneszgépek állnak rendelkezésre.  A modern, mai igényeknek megfelelő szálláshelyet jól kiegészíti a hagyományokra építő, élményparkként működő öthektáros major.

Az interaktív foglalkozások kedvelt helyszíne a Diósgyőri Vár lemodellezett, korhű faerődje

Fotó: Innotime Hungary Kft.

Bár a hegyek nyugalma üli meg a vidéket, a Baráthegy nappal folyamatosan élettel teli. Biokertészetéhez szélkerék húzza a vizet, és az önfenntartó szociális farmjáról zöldségek, gyümölcsök, tej, tojás, sajt, lekvár és szörp kerül a vendégek asztalára.

A Baráthegyi Panziót & Élményparkot működtető Szimbiózis Alapítvány jó ismerője az aktív pihenést választó vendégek turisztikai igényeinek. Tíz éves tapasztalatra építenek; és jól tudják, hogy mire van szüksége nemcsak az ép, de a fogyatékkal vagy autizmussal élő vendégeiknek és családtagjainak, hogy valódi feltöltődésre fordíthassák az együtt töltött vakációt.

 

Családbarát turisztika

Ha tehetnék, a Baráthegyre érkező családok hazavinnék magukkal Pumuklit. A barátságos, játékos természetű és felettébb mókás külsejű alpaka fiú pár nap alatt legjobb baráttá válik a vendégek számára. A dél-afrikai állat bár terápiás céllal érkezett a Bükkbe, játszótársként sem utolsó, amikor akadálypályán kell vezetőszáron kísérni.

A vendég jó barátjává válik a mókás külsejű, barátságos alpaka fiú

Fotó: Innotime Hungary Kft.

Családi élmények közös színtere lehet az íjász- és lovas pálya, valamint a különböző tematikájú játszóterek. De az Élménypark asztalos-, gyertyaöntő- szappanfőző, papírmerítő manufaktúráiban a munka újra gyerekjáték a szülőknek is. A magtárból vékában vételezett búza szőtt zsákban, taligán kerül a magtisztítóba, majd a malomban kézi erővel lehet megőrölni, a lisztes cipókat százéves teknőben összegyúrni, dagasztani, és a kemencében kisütni animátorok segédkezése mellett. De lehet saját kötelet verni, lábhajtású esztergán fakupát készíteni, vagy mézesbábos ütőfával tükrös szívet süt­ni.

Az interaktív foglalkozások kedvelt helyszíne a Diósgyőri Vár lemodellezett, 400nm-es korhű faerődje, ahonnan alkalmanként fakardozás és reneszánsz tánc zaja szűrődik ki, mielőtt a naplementével együtt megérkezik a csend is a Bükki dombtetőkre, és reggelig nyugalom üli meg újra a Baráthegyet. (X)