Ahol mindenki Dorothy lehet pár percre

Forrás: turizmus.com

 2018. május 10. 10:06

A vidámpark tipikus amerikai szórakozás, egyben turisztikai vonzerő, és a legtöbb filmes világsikereken alapszik.

A rajzfilmeken kívül ilyenek az újkori thrillerek és nem kivétel ez alól természetesen az Óz, a csodák csodája sem, amely most ismét megelevenedik az egyik Észak-Karolinában található szórakoztató parkban.

A parkban életre kel az eredeti történet, nemcsak a filmből ismert helyszínekkel és szereplőkkel. Természetesen nem hiányozhatnak a nagy kedvencek, a gyáva oroszlán, a bádogember, valamint a főszereplő, a piros cipős Dorothy, aki vidáman szökdécsel barátaival a sárgaköves úton. Mindezt a kicsik is kipróbálhatják a film bájos szereplőivel.

A helyi guide-ok által vezetett túrákon életre kel az eredeti történet

Fotó: alltomresor.se

Bár a mai gyerekek közül nagyon kevesen láthatták az eredeti Judy Garland-féle változatot, az újkori feldolgozásokat és a musicalváltozatot igen, ami ugyancsak segít fenntartani a klasszikus gyermekregény varázsát.

Talán kevesen tudják, de a könyv szerzője még 14 kötetet írt erről a csodavilágról, amelyet nem mind fordítottak le magyarra és film sem készült mindegyikből, de az MGM több kötetből folytatásos mozit csinált.

A vidámpark, amely valaha évi 400 000 látogatót vonzott, először 1970-ben nyílt meg, aztán pár év után, majdnem négy évtizedig zárva volt. Ezúttal azonban ismét életre kel, és a látogatók június 1-től megint részt vehetnek – követve a sárgaköves járdát – a helyi guide-ok által vezetett túrákon.