Ahol nincs karácsony

Forrás: turizmus.com

 2018. december 28. 10:41

Egyre többen töltik otthonuktól távol a karácsonyi napokat. A legtöbben fájdalmas emlékek elől menekülnek, másoknak egyszerűen sok a felhajtás.

10 - 15 évvel ezelőtt alig volt nyitva szálloda Budapesten kívül, de, a fővárosi házakban sem volt ritka, hogy az éttermet bezárták, s a vendégeknek hidegtálat vitt a room service. Ma már, főleg a wellness házak könnyebben adnak szobát szilveszterre, mint a karácsonyi napokra.
Sokan pedig már külföldre utaznak, olyan helyekre, ahol szinte semmit nem lehet érezni a Magyarországon is megszokott karácsonyi szokásokból.

A Neckermann Magyarország jóvoltából röviden bemutatunk öt olyan desztinációt, ahol karácsonykor sincs karácsony.

Katar a turisták igényeit figyelembe véve készül a karácsonyi ünnepekre, de a „Jingle Bells” hangulatot csak a nagyobb szállodák és a bevásárlóközpontok biztosítják. Függetlenül ettől a homokos tengerparttal és varázslatos, szélfútta homokdűnékkel tarkított ország lakói vallásuknál fogva nem ünnepelnek szenteste.

Mongólia lakói buddhista vallásúak, így a karácsonyt sem ünneplik, így számukra december 25-26. nem piros betűs ünnep, hanem hétköznapnak számít, még akkor is, ha a karácsony élményéhez tökéletesen illenének az ország varázslatos természeti adottságai.

Kínának csupán 1%-a keresztény vallású, és a karácsonyt több nyugati ünnephez hasonlóan korlátozottan, vagy egyáltalán nem tartják. A gazdaságot működtető kereskedelmet szem előtt tartva az évek során azért mégiscsak átvettek ezt-azt a nyugati kultúrából: a nagyobb városokban december 25-e az év legnagyobb bevásárló napja.

Ha nincs kedve karácsonyozni, elutazhat például Marokkóba

Fotó: pixabay.com

Tunéziában a lakosok vallásánál fogva ez az ünnep továbbra is csak egy átlagos hétköznap. Rénszarvasok helyett továbbra is tevék néznek majd be az ablakon, az viszont tény, hogy lehetőségeikhez mérten sokat tesznek a helyiek a karácsonyi atmoszféra megteremtéséért.

Marokkóban is imára hívó „adzánt” hallani ilyenkor, és megnézhetjük a színes lámpásokkal díszített medinát. A karácsonynak Marokkóban nyoma sincs, de ajánljuk a marokkói menta teát és a mennyei fűszeres bárányt.

Kapcsolódó cikkek

Marokkóból, szeretettel

2018. szeptember 12.