Aktív családi majálisra hív a Szigetköz Natúrpark

Forrás: turizmus.com

 2022. május 13. 14:15

Aki ki szeretné próbálni a kenuzást, supozást a Szigetköz vadregényes vizein, túravezetővel biciklizne, sétálna vagy e-bike-ra pattanva járná be a folyóparti ösvényeket, esetleg végigmenne a cross challange extrém pályáin, annak ott a helye május 21-én Kisbodakon, a Vízi Kultúrház mellett.

Az utolsó tekerős hajókürt erőteljes hangjának megszólaltatásával indul a nap és egyben az aktív családi majálist megnyitó Falutekergő, vidám családi kocogás május 21-én reggel 9 órakor Kisbodakon, de a programsorozathoz kapcsolódó I. Natúrparki Piac már a kora reggeli óráktól várja a látogatókat. A térség helyi őstermelőinek, kézműves vállalkozóinak termékeit felvonultató, jó hangulatú vásár kiváló lehetőséget nyújt arra is, hogy a családok a szabadban reggelizzenek.

A kocogás után, 10 órától délelőtti és délutáni turnusokban indulnak a vízi- és szárazföldi túrák a Kristóf híd lábától, a Szigetköz szépséges, néhol egészen vadregényes természeti környezetében.

Vízi túra a Szigetközben

Fotó: turizmus.com

Nem kell profi evezősnek lenni, ha valaki kenuba szállna, ha szükséges, néhány lépésben meg is tanítják a gyerekeknek és felnőtteknek az evezők használatát. (A programokon saját sporteszközzel is részt lehet venni, illetve kerékpárt, e-bike-ot, kenu a helyszínen lehet bérelni.) Így tehát kenu, a belső tavakon sup, e-bike, bicikli várja az érkezőket, de gyalogos túrák is indulnak, ezenkívül mászófal és extrém kerékpárpálya is lesz a helyszínen. A nap folyamán zenei programokkal is készülnek a szervezők, fellép a Serény Magyarok népzenekar, majd a Dzsungel könyve szereplői is megelevenednek a Theatrum ad Flexum előadásában.

A családi napon való részvétel előzetes regisztrációhoz, illetve hét éves kor felett az 1500 forintos regisztrációs díj megfizetéséhez kötött, amiért cserébe a látogatók nemcsak részt vehetnek minden programon, de még egy tányér szürkemarha-gulyást is kapnak ebédre.

A majálisra regisztrálni a szigetkoz-naturpark.hu oldalon lehet.