Aktív és kulturális turizmus Nagyszebenben

Forrás: turizmus.com

 2020. június 19. 14:59

Nagyszeben is újra kitárta kapuit a turisták előtt. Az egyik legszebb erdélyi szász várost a Forbes magazin is méltónak találta ahhoz, hogy Európa top 1o legbiztonságosabb helyszíne közé válassza.

Nagyszeben attrakciói közül elsőként az ASTRA szabadtéri múzeum nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, ezt követte a Brukenthal Múzeum és a város egyik jelképe, a Tanácstorony, majd szélesre tárta kapuit a frissen felújított Turisztikai Információs Központ is a polgármesteri hivatal alagsorában.

A repülőjáratok június 16-tól fokozatosan újraindulnak, a szálláshelyek nagyon kedvező áron fogadják a vendégeket.

Újra várja a turistákat Nagyszeben

Fotó: Nagyszebeni Turisztikai Iroda

Az elmúlt hónap statisztikája szerint többnyire a belföldi utazók látogatták meg Nagyszebent és valószínű, ez idén nem sokat változik, egy-két népszerű és hagyományos a szabadtéri nemzetközi esemény kivételével.

Július végére hirdették meg a Nemzetközi Szeben megyei bicikliversenyt, melyet a Red Bull Románia Enduro rallye követ.

A magyar utazók körében népszerű Hungarikum Napokat augusztus 20–23. között rendezik – természetesen az elmaradhatatlan gulyásfőző versennyel – az ASTRA Skanzenben.

Augusztusban Hungarikum Napokat rendeznek az ASTRA Skanzenben

Fotó: Gabriela Cuzepan

Az „erődtemplomok hazájában” a szász közösségek gyönyörű építészeti hagyatéka ejti ámulatba az érkezőt. De népszerűek a hangulatos bicikliutak is, valamint a festői túraútvonalak.

Nem véletlen, hiszen jövőre Európa hegyi turizmusának fővárosa lesz a régió.

Folytatódnak a gasztro-kulturális események is, köztük a népszerű „Erdélyi villásreggeli (Transylvanian Brunch)”, de számos új tematikus túrákra is benevezhetünk.

A sós vizet és iszapot kedvelőknek pedig kihagyhatatlan program ellátogatni a közeli vízaknai sós tavak strandjához.