Aktív és ökoturisztikai kincseire fókuszál Gyula

Forrás: turizmus.com

 2021. július 01. 17:10

Vízi kaland, mozgás, hűsítő élmény és ismeretszerzés együttesét kínálja a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. idén nyáron a városba érkező turistáknak és a helyieknek.

A turisztikai szakemberek a 2020-as év sikerprogramjának bizonyult Evezés az Ó-Fehér-Körösön elnevezésű vízitúrára építették idei választékukat.

„A tavalyi évben a garantált programkínálat összeállítása során 106 szállásadó partnerünk véleményét mértük fel kérdőív segítségével. Visszajelzéseik alapján a hat legkedveltebb programot a Gyula. Természetesen. kampány kereteibe foglaltuk” – tájékoztatott Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A július elsejével induló, Juhász András vízitúra-vezető által koordinált élményevezésen a résztvevők egy teljesen egyedi perspektívából ismerkednek Gyulával, valamint az Élővíz-csatorna és a Körös-vidék különleges élővilágával. A szakemberek – folytatva a jó gyakorlatot – idén újabb elemekkel gazdagították a kínálati palettát.

„Három különböző hosszúságú és nehézségű útvonalat ajánlunk, valamint egy igazán különleges kombinált túrát. Gondoltunk az első élményt keresőkre – számukra egy egyórás belvárosi sétaevezést ajánlunk –, de a kínálatunkban szerepel olyan túra is, amely a komolyabb kihívást kedvelők tetszését nyerheti el” – fogalmazott Pap Mária, a programkínálat összeállításáért és a lebonyolításért felelős Tourinform-iroda vezetője. Hozzátette: céljuk, hogy az aktív kikapcsolódás elemeit kulturális értékekkel ötvözve nyújtsanak maradandó élményt. Ez a szándék a Hűlt helyek – evezz és tekerj! elnevezésű programban jelenik meg a legteljesebben, amely többek között az egykori Apátsági templom alapjainak és a Ferences romkertnek a megtekintését is tartalmazza.

Az érdeklődők élményevezésen is ismerkedhetnek a várossal

Fotó: Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.

A Gyula. Természetesen. programkínálat elmaradhatatlan része a Gyulai történetek és legendák névre keresztelt városnéző séta, amelynek során fény derül Gyula történetének számtalan érdekességére. Mi köze volt Albrecht Dürernek Gyula városához, és kik voltak a reneszánsz kori Gyula legjelentősebb urai? Hogyan került a városba az Erkel család, és hogyan történt, hogy a fiatal Munkácsy (Lieb) Mihály Gyulán döntötte el, hogy festő lesz? Mindezt és még nagyon sok más különleges történetet tudhatnak meg mindazok, akik az esti órákban megrendezésre kerülő, hangulatos belvárosi sétát választják.

A teljes programsor július 1-jétől elérhető. A szakemberek a városba érkező turisták mellett ebben az évben a helyi lakosságra is kiemelt figyelmet fordítanak, ugyanis a gyulai lakcímmel rendelkezők számára kedvezményes részvételi lehetőséget kínálnak.