Alacsonyabb vendégszám mellett is rekordbevétel a büki fürdőben

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 09. 15:04

Sikeresen menedzselte a Covid utáni nyitási nehézségeket a Büki Gyógyfürdő Zrt., amely alacsonyabb vendégszám mellett is rekordárbevételt és jövedelmezőséget ért el júliusban, meghaladva a 2019-es eddigi legjobb eredményt is.

A Büki Gyógyfürdő Zrt. az elmúlt öt évben saját erőből és beruházási hitelből közel 2,5 milliárd forintot költött fejlesztésre. Minden beavatkozás célja, hogy középtávon a büki fürdő legyen Magyarország leghatékonyabban működő létesítménye, amelynek gazdasági eredményei lehetővé teszik a versenyképességet támogató folyamatos szolgáltatásbővítést és szolgáltatási minőségemelést – tájékoztatta lapunkat dr. Gajda Tibor, a Büki Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke.

A drámai gazdálkodási eredményeket mutató 2020-as és 2021-es év eleji időszakot követően – a lassú Covid-nyitás után – májusban és júniusban a 2019-es vendégszám mindössze 20-30 százaléka realizálódott a fürdőben.

Ugyanakkor a vendéglátás üzletág házon belüli megszervezésével idén júliusban a fürdő történetének gazdaságilag legsikeresebb hónapját tudhatja maga mögött: az árbevétel 30 százalékkal, a jövedelmezőség közel 34 százalékkal lett kedvezőbb a rekord hónapnak számító 2019 júliusához képest. Történt ez úgy, hogy a 2019-es 105 800 vendéghez képest mindössze 73 400 vendéget fogadott a hazai fürdők közül a külpiacnak leginkább kitett büki létesítmény – hangsúlyozta Gajda Tibor.

Jövőre prémium gyógyhelyi környezetben várják a fürdőzőket Bükön

Fotó: Facebook / Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

A megkezdett munka tovább folyik, jövő főszezonra az önkormányzat 2,4 milliárd forint összértékű beruházásában elkészül a prémium fürdőhelyi-gyógyhelyi környezet, a fürdő megépíti a műszakonként 800 adagos kapacitású termelő konyháját, elkészül az ADAC minősítés szerinti 4 és 5 csillagos kemping külön szenior és családi zónával.

A város és a fürdő beruházásai illeszkednek a Kisfaludy-program szálláshelyfejlesztési projektjeihez, ahol a büki szolgáltatók országosan is kiemelkedően szerepelnek: a település szállásadói közel 4,3 milliárd forint kormányzati támogatást használnak fel szolgáltatási minőségük fejlesztésére.