Alapkőletétellel ünnepelt a Hungexpo

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 30. 08:12

Szeptember 30-án eldördült a képzeletbeli startpisztoly, s a Hungexpo két év múlva fel is avathatja Budapest új kongresszusi és kiállítási központját.

A kormány és a főváros illusztris személyiségeinek, az állami beruházónak, valamint a turisztikai szakma vezető képviselőinek jelenlétében, szeptember 30-án elhelyezték a Hungexpo új kongresszusi és kiállítási központjának alapkövét.

Denhoffer Balázs (ügyvezető, Expo Park Kft.), Szalay-Bobrovniczky Alexandra (főpolgármester-helyettes) és Ganczer Gábor (vezérigazgató, Hungexpo Zrt.) elhelyezi az új kongresszusi és kiállítási központ alapkövét

Fotó: turizmus.com

A 2021-ig tartó, megközelítőleg 55 milliárd forintos beruházást és fejlesztést az Expo Park Kft, a Hungexpo területének állami tulajdonosa végzi. Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője továbbra is a Hungexpo Zrt. marad. A fejlesztés kivitelezője a KÉSZ Zrt.

Az ünnepségen a leendő fogadóépület alaprajzát imitáló emlékplakettet kaptak a kormány, a főváros és a beruházó képviselői. Felvételünkön Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes veszi át az emlékplakettet Ganczer Gábortól, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatójától

Fotó: Hungexpo


A szeptember 30-i ünnepségen Szalay-Bobrovniczky Alexandra, turizmusért is felelős főpolgármester-helyettes köszöntőjében többek között elmondta, hogy Budapest kiemelt, hosszú távú célja a turizmus, azon belül is a kongresszusi és rendezvényturizmus erősítése, s ebben a főváros professzionális partnere a Hungexpo.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra köszönti a kormány, a főváros és a turisztikai szakma képviselőit

Fotó: turizmus.com

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója megjegyezte, hogy a Finta Studió tervei alapján felépülő kongresszusi központ egy évtizedes álom beteljesülését is jelenti, s bízik abban, hogy az átépítésre, korszerűsítésre kerülő kiállítási pavilonokkal együtt Budapest gyakorlatilag bármilyen  méretű kongresszust le tud majd bonyolítani, a mai kor követelményeinek megfelelő színvonalon.

Ganczer Gábor köszönti az alapkőletétel vendégeit

Fotó: turizmus.com

A vezérigazgató rövid köszöntője után a résztvevők megtekinthették azt a rövid videót, amely bemutatja a - Ganczer Gábor szavait idézve - XXI. századba megérkező Hungexpo kongresszusi központját.