Albert-emlékkiállítás nyílt a Groupama Arénában

Forrás: MTI

 2016. szeptember 15. 15:14

Születésének 75. évfordulóján kiállítás nyílt Albert Flóriánnak, az egyetlen magyar aranylabdás futballistának emlékére a Ferencváros otthonában, a Groupama Arénában.

A Fradi Múzeumban csütörtökön megrendezett ünnepélyes megnyitón Albert Magdolna, a legendás labdarúgó lánya elmondta, hogy a tárlat alapját azok az emléktárgyak képezik, melyeket az elmúlt négy évben 19 különböző helyszínen állítottak ki.

Az Albert Alapítvány 75 emlékérmet hozott forgalomba, az egyik oldalon a játékos, a másikon pedig a zöld-fehér klub címere látható. Az emlékéremből 25 arany-, 25 ezüst- és 25 bronzérem készült.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke hangsúlyozta, Albert Flórián olyan futball-legenda volt, aki a magyar labdarúgás hat évtizedére volt hatással.

Bár Albertet még a brazil válogatottba is meghívták edzeni, ő végig hűséges maradt a hazájához, és a klubjához, a Ferencvároshoz is, hiszen kizárólag a zöld-fehéreknél játszott. E mellett hatással van a fiatalokra is, mert a róla elnevezett alapítvány 140 gyermek sportolói tagdíját fedezi.

Kubatov Gábor a megnyitón bejelentette, hogy az FTC és az Albert Alapítvány az egyetlen magyar aranylabdás halálnak ötödik évfordulóján, október 31-én egy különleges könyvet jelentet meg, amelyben eddig nem látott képeket, illetve nem olvasott történeteket mutatnak be az egyik legnagyobb magyar futballistáról.

Az Albert Flórián-emlékkiállítást május 31-ig lehet megtekinteni a Groupama Arénában található Fradi Múzeumben.