Az Alice Csodaországban mesevilága elevenedik meg a Füvészkertben

Forrás: MTI

 2023. október 18. 11:06

Garden of Lights – Alice Csodaországban címmel pénteken multimédia-kiállítás és fényshow nyílik az ELTE 250 éves Füvészkertjében.

A Füvészkertnek novembertől márciusig kevés látogatója van, ami megnehezíti a fenntartását, így a kert igyekszik nyitni az olyan programok felé, amilyen a lengyel Garden of Lights kiállítás is – idézi a szervezők közleménye Orlóci Lászlót, a Füvészkert igazgatóját.

Az Alice Csodaországban mesejelenetei elevenednek meg a Füvészkertben

Fotó: Garden of Lights

 

A bemutató installációit meghatározott útvonalakon lehet megközelíteni, a szervezők ezzel is védik a növénygyűjteményt a fokozott igénybevétel során, valamint nagy figyelmet fordítanak a kert élővilágának megóvására is.

A kiállításon a látogatók látványos fény- és hangjáték kíséretében tehetnek sétát a háromhektáros botanikuskertben, ahol az Alice Csodaországban mintegy negyven mesejelenete és számos mesealakja jelenik meg.

A kiállítás fényvilágáról ötszázezer energiatakarékos LED és több mint húszezer méternyi fényfüzér gondoskodik. A legnagyobb installáció egy több mint ötven méter hosszú fényalagút lesz, amelyet 85 000 led világít meg. Ezen felül száznál is több fa kap fényfüzér-dekorációt.

A rendezvény bevételének egy része a Füvészkertért Alapítványt is támogatja, amely a botanikuskert fenntartásához járul hozzá. A kiállításról bővebben a Garden of Lights oldalán található információ.