Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 07. 13:16

A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts.

A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek.

Mint közleményükben írják, a szervezők közösen keresik annak a formáit, hogy Budapest milyen formában jelenhet meg az online közvetítés központi helyszíneként és mely elemei tudnak élőben Budapesten történni – különös tekintettel az idén a WOMEX-re beválogatott magyar előadókra, mint a Dalinda, vagy a régiós színpadra a zsűri által kiválasztott Babra, Ötödik évszak és a Magos, illetve az esemény további magyarországi szereplői.

Az idei WOMEX-et a járvány miatt részben virtuálisan valósítják meg

Fotó: WOMEX

A szervezők olyan megoldásokban gondolkodnak, amelyek úgy digitálisan, mint a helyi közönség számára az akkori körülmények között a legtöbbet tudják majd nyújtani.A cél, hogy az esemény minden megszokott szegmense megvalósulhasson legalább digitális formában: a beválogatott zenekarok koncertjei, a konferenciabeszélgetések, a filmbemutatók. Hamarosan bejelentik azt is, hogy idén ki kapja a WOMEX nagy presztízsű előadói életműdíjat és a szakmai díjat. A szervezők a digitális program részleteit a hónap végéig dolgozzák ki.

A döntést a magyar kormány szeptember 1-jén bejelentett beutazási szigorításainak és a járványügyi helyzet aggasztó trendjeinek fényében hozták meg, amely óhatatlan egy olyan rendezvény esetében, amelyre normális körülmények között közel 100 országból érkeznek vendégek.

Lesz még azonban teljes körű magyarországi WOMEX, derült ki a rendezvény közleményéből. A berlini főszervezők, a Piranha Arts csapata és Hangvető megkezdte az egyeztetéseket arról, hogy az első olyan alkalommal ismét visszahozzák a Womexet Budapestre, amikor azt a járvány és az egyéb körülmények megengedik.

Az új, virtuális WOMEX véglegesített programjával hamarosan jelentkezik majd a Hangvető és stratégiai partnere, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.