Elefánttréning és cirkusz is lesz az autós szafariparkban az Állatkertek Éjszakáján

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 24. 14:28

Az Állatkertek Éjszakája országos programként 2012-ben indult, és az elmúlt években hagyománnyá vált. A nagykörősi Richter Safari Park idén először csatlakozik a rendezvénysorozathoz: augusztus 26-ára meghosszabbított nyitvatartással és rengeteg érdekes programmal készülnek.

A nyár utolsó péntekén különleges éjszakai megvilágításban lehet megtekinteni az állatokat Nagykőrösön. A több mint három kilométeres szafariútvonal – online regisztrációt követően – saját autóval is végigjárható, de felszállhatunk a hátsó bejáratnál parkoló kivilágított kisvonatra is. Érdemes elemlámpát is vinni, hogy egyetlen apró részlet se maradjon észrevétlen a sötétben.

A több mint három kilométeres szafariútvonal kisvonattal és saját autóval is végigjárható

Fotó: Richter Safari Park

Az éjszakába nyúló egész napos esemény a szafariélményen és a szokásos vidámparkon, kézműves szigeten, gasztroparkon és állatsimogatón kívül egyéb extra programokat is kínál. Többek között Bereczki Zoltán és Gáspár Laci adnak koncertet, és a Relevé Táncegyesület műsorát is megnézhetik a látogatók. Lesz elefánttréning és látványetetés, motoros bemutató, tűzzsonglőr produkció, majd záróakkordként egy retró buli a BeatMakers csapatával.

Az éjszakai cirkusz show-ban porondra lép Ifj. Richter József cirkusz- és szafaripark-igazgató is, a műsorban a legendás tripla szaltó is látható lesz. Emellett akrobaták, légtornászok, bohócok és az afrikai Kenya Boys csoport teszik emlékezetessé az állatkerti éjszakát Nagykőrösön.