Állatpark nyílt Ráckevén

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 15. 12:28

Újabb turisztikai látványossággal bővült a Csepel-sziget történelmi fővárosa, Ráckeve. A közel hat évszázados városi múltra visszatekintő, több országos jelentőségű műemlékkel, működő hajómalommal büszkélkedő településen nemrég egy állatpark is megnyitotta kapuit.

A 1,5 hektáron elterülő, simogatóval egybekötött létesítményben a nagyragadozókon kívül számos egyéb állatfaj is látható, köztük kis emuk, kis nanduk, törpemalacok, és a látogatók nagy kedvence, a féléves kislány teve, amelyik hívásra szívesen odabújik az emberekhez.

Hasonló létesítményekben nem megszokott érdekesség az sem, hogy az oroszlán és a tigris egy kifutóban látható.

Az állatpark, amelyet az Utazó Budapest Nagycirkusz alapított, számos egyéb produkcióval is szórakoztatja a nagyérdeműt.

A látogatók nagy kedvence a féléves kislány teve

Fotó: allatescirkuszparkrackeve.hu

Így tevegelés, pónilovaglás, cirkuszi kellékek kipróbálása, bohócműsor és egyéb interaktív programok is várják a vendégeket, akik a cirkusz megtekintése után a létesítmény szomszédságában álló csúszdás termálfürdőben is megmerítkezhetnek.

Jelenleg 65 állat él itt, de számuk a következő hónapokban várhatóan tovább nő majd. A park vezetője kenguru, kis oroszlán és zsiráfok beszerzéséről tárgyal hazai és külföldi állatkertekkel.