Alsó-Ausztria növekvő népszerűsége

Forrás: turizmus.com

 2017. október 30. 16:35

Továbbra is bizalommal választhatjuk Alsó-Ausztriát hosszabb-rövidebb kirándulásunk céljából: a régióban idén tovább bővült az infrastruktúra, illetve a kulináris kínálat, új családi park és szállodák nyíltak, pályák alakultak át.

Petra Bohuslav turizmusért és gazdaságért felelős tartományi miniszter exkluzív budapesti sajtóeseményen mutatta be a régió újdonságait, a régió őstermelői pedig saját készítésű finomságaikkal kínálták a megjelenteket.

Ez év elejétől augusztusig már több mint 4,9 millió vendégéjszakát regisztráltak az alsó-ausztriai szállásadók, ami 4,6% -os növekedést (200 ezer éjszakai tartózkodással többet) jelent az előző évhez viszonyítva. Sőt, egy ideiglenes, új nyári rekord is született, a 2017. május-augusztus hónapok között ugyanis több mint 3 millió éjszakát töltöttek a turisták a tartományban, ami 5,3% -os növekedés!

 

„Alsó Ausztria még mindig a német turisták körében a legnépszerűbb a maga 580 ezer egynapos tartózkodási rátájával, de a lista második helyezettjei Magyarországról érkeznek, a magyar turisták ugyanis több mint 120 ezer éjszakát töltenek nálunk, köszönhetően a közelségnek, és a kimagaslóan kedvező ár-érték aránynak.” – mondta Petra Bohuslav.

A tartomány turisztikai stratégiájának része a folyamatos fejlesztés, amely magában foglalja: a vasúti hálózat optimalizálását, új szállodák nyitását, a szolgáltatások minőségének emelését, és az egyénre szabott, tematikus kikapcsolódási lehetőségek bővítését. Az ambiciózus cél: 2020-ra 7,2millió vendégéjszaka elérése!

A kitűzött cél elérése érdekében az egyik idei újdonság a Mitterbach am Erlaufseeben-en az új, 28 szobás R&R Residenz Hotel Mitterbach – a szállodából csodálatos kilátás nyílik a Gemeindealpe hegyvonulatára. A Gemeindealpe Mitterbach völgyállomása, a „Das Ko’eck“ panorámabár és a Mariazelli Vasút mind csupán néhány lépésre található.

A néhány évvel ezelőtti, részleges felújítást követően idén ismét átalakították a Joschi Almgasthof vendéglőt. Családbarát szobák, és egy új étterem, a „JP” várja az ínyenceket, új kulináris kínálattal. A „JP-Après Ski Bar“-ral pedig bővült az éjszakai élet a Hochkaron.

A Kirchberg am Wechsel-en is újdonság várja a turistákat, ez nem más, mint Molzbach, Alsó-Ausztria egyetlen, teljesen fából készült szállodája! A Pichler család kétévnyi tervezés és kilenc hónap építkezés után nyitotta meg a „fahotelt”. A 16 új szoba teljesen fából készült szögek, csavarok és enyvezés nélkül.

 

A szállodák, fogadók mellett jelenleg több mint 24 síközpont, több mint 200 kilométernyi lejtő és közel 100 sífelvonó áll a turisták rendelkezésére, a síelésre inspirálva profikat és amatőröket, kicsiket és nagyokat.

A sípályák környékén is számos fejlesztés történt, mint például:

·         Annaberg: a Ski-Cross és Fun-Cross pályák átalakultak (együttműködésben a QParks-szal)

·         Annaberg: új „Familypark“, és víztározó

·         Göstling-Hochkar: a Sonnenlift tányéros felvonó felújítása

·         Lackenhof: új varázsszőnyeg a Kinderland gyermek gyakorlópályán

Egy speciális műanyag borítású lejtőnek köszönhetően Puchberg-ben a téli sportok már nem függenek a hó-helyzettől és az időjárástól. A síelők és snowboardosok hódolhatnak szenvedélyüknek és bármikor „levágtathatnak” a lejtőn. Szélsebesen pedig a Wiesenflitzeren, egy 140m hosszú óriás gumis csúszdán lehet száguldani lefelé.

 

A helyi őstermelők is készülnek a téli szezonra, saját készítésű, titkos recept alapján készült válogatott finomságokkal várják a turistákat. A családi tulajdonban lévő Wilhelmsburger Hoflieferanten például különböző füstölésű, illetve fűszerezésű sajtokat, és kecskesajtos somtekercset kínál. Személyesen Hannes Bertl, termelési vezető hozott Budapestre ízelítőt.

Az Emmerberger sonka is az őstermelői kínálat része. Ezt a sonkát gondosan megsózzák és fűszerezik, majd kb. egy hetet füstölik a saját tulajdonú füstölőben, ezt követően pedig legalább négy hónapot érlelik, míg el nem éri egyedi ízét. A felhasznált hús kizárólag osztrák termelőktől származik! Bertram Roysky sonkamester nemcsak a sonkát, hanem saját készítésű sonkaszeletelőjét is elhozta Budapestre, és megállás nélkül tálalt.

 

Igazi ínyencségek az ötödik generációs pékdinasztiát képviselő Denise egyedi alkotásai is, amelyek a biodinamikus módszer, a hagyományos kézimunka és a kínai gyógyászat öt elemének ötvözete alapján készülnek. A borok, sörök, gyümölcslevek kedvelői is találnak ízlésüknek, elvárásaiknak megfelelő, a legmagasabb színvonalat képviselő termékeket.