Amint lehet, újraindulnak a Magyar Sétaszövetség városi sétái

Forrás: turizmus.com

 2021. április 27. 12:17

A járványügyi korlátozások feloldását követően az első lehetséges alkalommal újraindulnak a Magyar Sétaszövetség tagjainak (Budastep, Hosszúlépés. Járunk?, Imagine Budapest) városi sétái – tájékoztatta a szövetség a Turizmus.com-ot.

A hónapok óta tartó bezártságot követően a kulturális élet szereplői közül az elsők között indulnak el a Magyar Sétaszövetség tagjainak programjai, amelyek szabadtéren, biztonságos körülmények között, a megfelelő óvintézkedések betartásával zajlanak.

A Magyar Sétaszövetség átfogó online felmérést végzett a lezárások ideje alatt a sétálók körében. A válaszadók elsöprő többsége (98,7%) az újranyitást követően azonnal szeretne személyesen részt venni kulturális eseményeken. A jellemzően szabadtéri, kis létszámú városnéző sétákat négyötödük (78%) tartja biztonságosnak.

A kis létszámú városnéző sétákat a műfajt kedvelők 78 százaléka tartja biztonságosnak

Fotó: Magyar Sétaszövetség

A szövetség várakozásai szerint az újraindulást követően azonnal berobbannak a városi séták. Kulturális kikapcsolódásra átlagosan havi 10 000 forintot terveztek már tavaly is költeni sétálóik, azonban megfelelő programlehetőségek híján ez az összeg a pénztárcájukban maradt. A kulturális élet változásai is a tematikus sétákat szervező, független vállalkozásoknak kedveznek. Egyre nagyobb igény van olyan kis létszámú szabadtéri programokra, amelyeken a távolságtartás biztosításával, a tömegeket elkerülve lehetséges kikapcsolódni otthonaink közelében, ezt az igényt pedig kielégítik a tematikus városi séták.

A Magyar Sétaszövetség tagszervezetei költségvetési támogatás és intézményi háttér nélkül, kizárólag saját forrásaikra támaszkodva vészelték át a korlátozásokat. Rugalmasan és gyorsan tudnak reagálni az aktuális változásokra is, ez teszi lehetővé a séták újraindítását az első lehetséges alkalommal.