Amszterdam újabb kampánnyal próbálja lerázni a „bulifőváros” imidzsét

Forrás: turizmus.com

 2023. december 05. 14:54

Amszterdam új kampányt indít a város imázsformálására, amely arra ösztönzi majd a turistákat, hogy a helyiek szemével tekintsenek a városra, továbbá megmutatja, miként lehetnek szívesen látott vendégek.

Miután a 2023-as kampány, amely a „kellemetlenkedő", főként brit turistákat a távolmaradásra szólította fel, kudarcot vallott, a város most enyhébb megközelítést próbál alkalmazni annak érdekében, hogy lerázza magáról a „bulifőváros" imidzsét.

Új turisztikai kampányba kezd jövőre Amszterdam

Fotó: 123rf.com

 

A helyi hatóság sajtóközleménye szerint új típusú látogatókat kívánnak a városba csábítani, így a jövő év elején induló „Renew Your View” kampány arra ösztönzi majd a turistákat, hogy a helyiek szemével fedezzék fel várost, vegyék észre a lehetőségeket, és nyerjenek inspirációt az élményeikből. A hangsúly azon van, hogyan érezhetik magukat jól a turisták, miközben másoknak is a teret adnak – írja az Euronews.

Az idei kampányt a buliturizmus visszaszorítását célzó intézkedéssekkel párosították, például betiltották a füvezést Amszterdam piros lámpás negyedének utcáin.