Ingyenes koronavírus-biztosítással csábítja a turistákat Andalúzia

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. december 09. 14:37

Az „Enjoy Andalusia with complete safety" mottó jegyében 2021. január elsejétől ingyenes turisztikai biztosítást nyújt a spanyol tartomány a nemzetközi utazóknak arra az esetre, ha tartózkodásuk alatt megfertőződnének.

Andalúzia minden külföldi turista számára ingyenes Covid-biztosítást nyújt a régió bármely kereskedelmi szálláshelyén (szállodákban, turisztikai apartmanokban, panziókba, szállókban, apartmanhotelekben, kempingekben és vidéki szállásokon) történő tartózkodás esetén 2021. január 1. és december 31. között – jelentette be honlapján a spanyol tartomány.

Az intézkedéssel a régió a külföldi turisták visszatérését igyekszik támogatni, hogy ezzel is segítse a nagy károkat elszenvedett turisztikai ágazat újraindulással.

Becslések szerint a spanyol turisztikai ágazat 2020 első fél évében 27,3 millió látogatót és 28,4 milliárd euró bevételt vesztett.

Egy teljes évig ingyenes Covid-biztosítást kínálnak a külföldi turistáknak

Fotó:  andalucia.org

A biztosítás az orvosi, műtéti és kórházi költségeket – 100 eurós önrész mellett – 4000 eurós összegig megtéríti, beleértve az orvosi és sebészeti díjakat, a koronavírus okozta betegségből való felépüléssel kapcsolatos gyógyszerköltségeket, valamint a kórházi költségeket.

A fedezet a betegre és vele együtt utazó hozzátartozóira egyaránt kiterjed, legyenek azok szülők, gyermekek, nagyszülők vagy unokák.

A termék a betegség terjedésének kockázatát csökkentő, az illető számára elrendelt karantén idején, illetve a kényszerű kint tartózkodás során felmerülő költségeket is megtéríti.

Szintén állja a biztosító a beteg szállításával és hazaszállításával kapcsolatos költségeket, beleértve a kórházba szállítás, az üdülőhelyre való visszatérés, illetve az otthonába történő hazaszállítás költségeit is, mind a betegre, mind a hozzátartozókra vonatkozóan. A legszomorúbb kimenetelre gondolva a biztosítás az ügyfél halála esetén szükséges intézkedésekre is fedezetet nyújt.

Olvera, a fehér városok egyike Andalúziában. Nagy szükségük van a turistákra

Fotó: 123rf.com

A Kanári-szigetek korábban már bejelentett hasonló, ingyenes Covid-biztosítást a nemzetközi turistaforgalom élénkítésére.