Az Egyesült Királyság ezen a héten megszüntetheti az utazás előtti tesztkötelezettséget

Forrás: turizmus.com

 2022. január 04. 18:14

Sajtóértesülések szerint az Egyesült Királyságban hamarosan megszűnhet az utazás előtti tesztelési kötelezettség, mivel a kormány a héten felülvizsgáljak a decemberben bevezetett intézkedéseit. Az országba érkezés után két nappal kötelező PCR-teszt kötelezettség ugyanakkor megmaradna.

A korlátozást decemberben gyorsan újra bevezették, hogy lelassítsák a koronavírus omikron változatának az Egyesült Királyságba való eljutását, miután először azonosították a törzset Dél-Afrikában - számolt be róla a TTG turisztikai hírportál.

A The Times szerint azonban egyes konzervatív képviselők most azzal érvelnek, hogy a tesztelési korlátozás "gyakorlatilag értelmetlen", mivel az omikron variáns ma már az uralkodó változat az Egyesült Királyságban.

Sajtóértesülések szerint akár már a héten megszüntethetik az utazás előtti tesztkötelezettséget, az érkezést követően elvégzendő PCR-teszt azonban megmarad

Fotó: 123rf.com

"Az utazás előtti teszteket azért vezették be, hogy megpróbálják lelassítani az omikron terjedését és megakadályozni, hogy az Egyesült Királyságba jusson" - mondta a lapnak egy forrás. "Most, hogy az omikron változat a domináns az Egyesült Királyságban, ez csökkenti az utazás előtti tesztek megtartása melletti érvek erejét. Vannak más módszereink is a terjedés lassítására a hazai teszteléssel."

A jelentések szerint továbbra is fennmarad az a követelmény, hogy az utazóknak az országba való érkezést követő két napon belül PCR-tesztet kell végezniük.