Április 29-én kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2024. március 07. 12:34

Együtt a város! - Hirdeti a 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál, melyet április 29. és május 12. között rendeznek meg és a hagyományokhoz méltóan színes programokkal (színházi előadásokkal, kiállításokkal, koncertekkel és egyéb különleges produkciókkal) várja a budapestieket és az idelátogatókat.

Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál nem csak a budapesti kultúra ünnepléséről szól, hiszen időpontja egybeesik Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának huszadik évfordulójával. Számos program az ország Európához fűződő gondolati és érzelmi viszonyát dolgozza majd fel.

Április 29-én a világhírű Chamber Orchestra of Europe magyar gyökerű, de európai hatású művekből összeállított koncertje nyitja meg a 2024-es Budapesti Tavaszi Fesztivált. A Budapest Jazzfest már harmadik éve hozza el Budapestre a műfaj legkiválóbbjait, akik a Jazz Világnapján szabadtéri koncerttel ünneplik meg a húsz éves csatlakozást. A Németországból érkező Rimini Protokoll egy formabontó produkciót hoz el Budapestre.  Az Európa házhoz megy című előadás magánlakások nappalijában testközelbe hozza a legtöbbünk fejében elvont fogalomként élő Európa eszméjét.

Számos társadalmi kérdéssel foglalkozó produkció is megtalálható az idei fesztiválprogramjai között. Rezes Judit, Tihanyi Ildi és Gerlóczi Judit egy különleges, Fenntartható divatőrületek című divatbemutatón, a kifutón mutatják meg, hogy mennyi lehetőség van megunt és elhasznált ruhadarabjainkban.

A fesztivál részeként megrendezik a Fenntartható divatőrületek című divatbemutatót

Fotó: Budapesti Tavaszi Fesztivál

 

Az elmúlt 20 évben a kulturális és közösségi összművészeti terek, a romkocsmák nagyban formálták Budapest városképét, és ma is szerves részét képezik a pezsgő és sokszínű fővárosi életnek. Az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon a hőskorszak és az új generáció jeles képviselői is szerepet kapnak egy este erejéig, hogy a bulinegyed szűk utcái, zárt falai közül kihozzák a szabadba a klubhangulatot, minőségi zenei és művészeti színpadi produkciókkal fűszerezve. Május első két hétvégéjén vár mindenkit a Klubfesztivál a Városháza udvarában.

A fesztivál nem csak különleges programjaival, hanem új helyszínekkel is várja az érdeklődőket. A programok egy részének a 2023-ban újranyílt Merlin, illetve a város új köztere, a Városháza Passzázs ad otthont. Részletes információkról a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapjáról és Facebook-oldaláról tájékozódhatunk.