Április végéig több mint 1 millió külföldi turista Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2018. június 12. 16:07

Január-áprilisban a külföldi turisták több mint 2,5 millió vendégéjszakája is rekordot jelent.

A belföldiekkel együtt 1,2 m vendég 2,9 millió éjszakát töltött el a fővárosban, ami 5,5%-os, illetve 4,6 %-os bővülést jelent 2017 első négy hónapjához képest.

Budapest vendégforgalmi adatairól Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ ügyvezetője, valamint Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke beszélt, azon a sajtótájékoztatón, amelyet június 12-én tartottak a Városházán.

Balról jobbra Könnyid László, Bán Teodóra, valamint Pap Mária, a BFTK turisztikai divíziójának vezetője.

Fotó: turizmus.com

Bán Teodóra elmondta azt is, hogy a főváros számára az Egyesült Királyság, Olaszország és Németország jelenti a három legnagyobb külföldi küldőpiacot, de, az első 10-be befér Izrael, Kína és Románia is.

Amennyiben csak az áprilisi számokat vizsgáljuk, akkor az 57 ezer belföldi vendég, s az általuk eltöltött 111 ezer vendégéjszaka jelent kiemelkedő, 7,2, illetve 7,5 %-os növekedést.

Nem véletlen, hogy a BFTK immár két éve sikerrel árulja a Budapest Card kifejezetten belföldieknek kifejlesztett változatát.

Könnyid László előrejelzéssel is szolgált. Elmondta, hogy a szállodák előzetes foglalásai alapján, júliusban és augusztusban 5-10%-os átlagár csökkenésre számítanak a tavalyi év két nyári hónapjához képest. Viszont 80% feletti foglaltságot várhatunk. A fővárosban a hetedik és a nyolcadik hónapban csak a 2017. évi FINA világbajnokság és a Masters VB generálta kiemelkedő eredményekhez képest beszélhetünk némi visszaesésről, de az idei számok így is minden bizonnyal túlszárnyalják majd a 2016. évi eredményeket.

Az MSZÉSZ és stratégiai partnere a BFTK azt tervezi, hogy a jövőben rendszeresen tartanak majd közös tájékoztatókat a turizmus alakulásáról.