Április végén indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2022. február 09. 17:11

A tavalyi online fesztivál után idén ismét személyes részvétellel rendezik meg a főváros egyik legnagyobb múltú kulturális rendezvénysorozatát. Április 29. és május 15. között 30 helyszínen, több mint 100 eseménnyel várja a látogatókat a 42. Budapesti Tavaszi Fesztivál.

A Budapest Brandt nZrt., a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketingszervezete összefogva több kerülettel és helyi alkotóközösséggel olyan városi fesztivált szervez, amely élményekkel tölti meg Budapest köztereit is – közölték a szervezők.

Mint írták, "bő két héten át táncol, zenél, játszik és ünnepel majd a város, és ebbe a színes kavalkádba bárki bekapcsolódhat – hiszen mind kortársak vagyunk."

Bő két héten át táncol, zenél, játszik és ünnepel majd a város, és ebbe a színes kavalkádba bárki bekapcsolódhat

Fotó: Budapest Brand

A Budapesti Tavaszi Fesztivál négy évtizede a kulturális megújulás hírnöke, a város sokszínűségének ünnepe. Az évek óta tartó korlátozások, a távolságtartás után idén mindenkinek a találkozás élményét adják a szervezők: egymással, felfedezésre váró helyszínekkel és izgalmas témákkal.

A fellépők és közreműködők saját történeteiken keresztül elmesélik, milyen a világunk és milyenné tehetjük közösen. A szervezők szándékai szerint a kerületeken, közösségeken és műfajokon áthúzódó programkavalkád összeköti a várost, a benne élőket és idelátogatókat.Az összművészeti programokat és kulturális eseményeket felvonultató rendezvény a hagyományos formák mellett számos alkalmat kínál a közös játékra, a részvételre. A Budapesti Őszi Fesztiválon bevezetett élményutak mintájára tavasszal is több témát ajánlanak a szervezők közös átgondolásra, ezek között szerepel az anyaság, az európaiság és a fenntarthatóság is.

A részletes programok március 17-től lesznek elérhetőek a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapján.