Áprilisban jön a jubileumi Gerecse50 teljesítménytúra

Forrás: turizmus.com

 2022. március 01. 14:26

Április 23-án, a harmadik áprilisi szombaton kerül megrendezésre 40. alkalommal a Gerecse 50 teljesítménytúra, amely hazánk egyik legismertebb és legnagyobb tömeget vonzó szabadidősport eseménye.

A megszokott 4 táv mellé idén a szervező Magyar Természetjáró Szövetség – egyetértésben a társszervező és alapító Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetséggel – kivételesen egy 40 kilométeres távot is beillesztett, tekintettel a túrarendezvény jubileumi ünnepségére.

Így összesen 5 távon - 10, 20, 30, 40 és 50 kilométeres szakaszokon - indulhatnak majd el a túrázók.

A szervezők így biztosak benne, hogy a nagyjából nyolcezer induló között az öt kategóriában minden korosztály és túrázó megtalálja majd a számára tökéletes távot.

gerecse50

Idén a jubileumi esemény miatt a 10, 20, 30 és 50 kilométeres távok mellett 40 kilométeren is elindulhatnak a túrázók

Fotó: Gerecse50/Facebook

Az MTSZ továbbra is törekszik a rendezvény ökológiai lábnyomának csökkentésére, így a nevezés kizárólag online történik, a teljesítménytúra teljes területén PET palack mentességre törekednek, és azt javasolják, hogy a résztvevők inkább saját kulacsba töltsék az ivóvizet az ivókutakból és a lajtoskocsiból.

Az erdőterhelés csökkentését csúsztatott rajtoltatás is támogatja, a hosszabb távokat (50, 40 km) teljesítők reggel 6 órakor indulhatnak el a már megszokott startról, a tatabányai Szent Borbála térről, míg a rövidebb távra nevezők 9-11 óra között indulhatnak a túráikra. Az erdei ellenőrzőpontok is digitalizáltak lesznek, a rajtlapokon található QR kód beolvasásával lehet igazolni a haladást.

A túrarendezvény a hatályos jogszabályok szerint kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.