Aquapark és wellnessközpont épül Palicson

Forrás: VajdasagMA

 2018. december 18. 10:59

Az alapkő elhelyezésével december 15-én megkezdődött a vajdasági Palicson az aquapark és wellnessközpont építése.

A befektetés értéke több mint egymilliárd dinár. A fejlesztést a köztársasági és a tartományi kormány, valamint Szabadka város önkormányzata finanszírozza - írta meg a Pannon RTV nyomán a VajdaságMa hírportál.

A tervek szerint a palicsi aquapark és wellnessközpont több mint 4 hektáron terül majd el, öt kinti és öt fedett medencével, valamint wellness és spa tartalmakkal várja majd a látogatókat.

Palicsnak eddig is megvolt a vonzereje, de nem voltak olyan üdülési lehetőségek, amelyek itt tartották volna az embereket - mondta az eseményen Pásztor István. A Tartományi Képviselőház elnöke szerint ezzel a beruházással Palics versenyképes lesz, és nem kell külföldre utazni az ilyen tartalmakért. A már megkezdett projektekről Pásztor azt mondta, a jövő évi köztársasági, tartományi és önkormányzati költségvetésben elkülönítették az eszközöket a megkezdett projektek folytatására, illetve befejezésére.

Nebojša Daraboš, a Palics Park Kft. igazgatója mutatta be az Aquapark makettjét az önkormányzati, tartományi és köztársasági képviselőknek. Ezután Igor Mirović, Bogdan Laban és Rasim Ljajić elhelyezték a központ alapkövét.

A Szabadka közelében fekvő Palics száz évvel ezelőtt kedvelt üdülőhely volt, most a beruházással élesztenék újra a településen a turizmust

Fotó: wikipedia / Biljana Stevlic

A bontás már javában zajlik, most pedig a konkrét építkezés is elkezdődik. Bogdan Laban, Szabadka polgármestere elmondta, ez egy hatalmas lépés afelé, hogy Palics és Szabadka visszakerüljön Szerbia és a térség turisztikai térképére. Talán ez az utolsó pillanat, hogy valamit tegyünk Palicson, és megmentsük turisztikai úti célként - jelentette ki Rasim Ljajić. A szerb idegenforgalmi miniszter hozzátette, egyre kevesebb turista látogat Palicsra, ezen szeretnének változtatni.

Igor Mirović tartományi kormányelnök szerint ez a projekt is jól mutatja, hogy a közös fellépés konkrét eredményeket hoz. Mirović hozzátette, folytatják a munkálatokat az Y-ágon és a Szabadkai Népszínház épületén, de más projekteket is folytatnak, amelyek Szabadka, Vajdaság és Szerbia fejlődését szolgálják.