Arany minősítést kapott Orfű a rangos nemzetközi versenyen

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 26. 16:18

Még 2019-ben örömmel vette át díját Orfű a Virágos Magyarország hazai versenyén az év települése falu kategóriában, a nemzetközi versenyre való felkészülést azonban beárnyékolta a világjárvány. Így a nagy megmérettetésre csak idén júniusban kerülhetett sor.

A szigorú keretek között történő versengés során egy 6 főből álló, nemzetközi zsűri bírálta Orfűt 10 szempont alapján. A település bemutatására 4 óra állt rendelkezésre, így meghatározott útvonalon, a kereteket pontosan betartva lehetett csak a tartani azt az időkeretet, amely rendelkezésre állt, hogy teljesen képet kapjanak a bírák Orfűről.

A nyári látogatáskor azonban eredmény még nem született, arra 2022. szeptember 24-én, szombaton a balatonfüredi Anna Grand Hotelben megrendezésre kerülő nemzetközi gálán került sor.

Az arany minősítést átvevő boldog csapat

Fotó: Orfűi Turisztikai Egyesület

Az Entente Florale Europe nemzetközi versenyén Orfű falu kategóriában arany minősítést ért el, továbbá elismeréssel díjazták a település ökoturizmussal kapcsolatos erőfeszítéseit.

A megmérettetésre való felkészülést Orfű polgármestere Füziné Kajdy Zita, valamint az Orfűi Turisztikai Egyesület munkatársai (Bencze Szabina és Kurilla Annamária) koordinálták.

A településen dolgozó helyi civil szervezetek, vállalkozók, magánszemélyek aktív, példaértékű részvétele azonban elengedhetetlen volt, hogy megvalósulhatott ez a nagyszerű eredmény.

Kapcsolódó cikkek

Megújult Orfű arculata

2022. június 22.