Aranytoll Nagydíj: Horvátországban kapott elismerést lapunk munkatársa

Forrás: turizmus.com

 2022. május 29. 14:16

A Turizmus.com Magazin főszerkesztője, Szántó Zoltán nyerte a Horvát Turisztikai Hivatal idei Aranytoll versenyének nagydíját print/online kategóriában.

Fantasztikus környezetben, a spliti Mestrovic Galéria parkjában rendezték meg május végén az idei Aranytoll-díj átadó ünnepségét. Az elismeréssel az idei évben immár 18. alkalommal díjazták azokat a külföldi újságírókat, bloggereket és influenszereket, akik a legjobb anyagokat készítették Horvátországról, mint desztinációról az előző évben. Az ünnepségen 14 országból 17 külföldi újságíró részesült a díjban.

„Az utóbbi két év nagy kihívást jelentett számunkra. Ám Horvátország minden nehézség ellenére megmutatta, mire képes a turizmusa: a mediterrán térségben a legjobb eredményeket sikerült elérnünk. Ez azt jelenti, hogy Horvátországnak nagyon pozitív az imázsa a turisztikai piacon, ami egyebek mellett azoknak a beszámolóknak, írásoknak és ajánlásoknak köszönhető, amelyeket a hozzánk ellátogató újságírók írtak az itteni élményeiről. Ezzel a díjjal szeretnénk megköszönni ezeknek az újságíróknak, hogy munkájukkal hozzájárultak Horvátország népszerűsítéséhez, ugyanakkor tiszteletünket fejezzük ki ezen újságírók professzionális munkája és hűséges olvasótáboruk előtt is" - mondta a Horvát Turisztikai Hivatal elnöke, Kristjan Stanicic.

A rendezvényen ünnepélyes keretek között adták át az Aranytoll idei nagydíjait (Grand Prix) print és online média, tévé és rádió, illetve blogger/influenszer kategóriában. Az idei évben print /online média kategóriában Szántó Zoltán, a Turizmus.com Magazin főszerkesztője, a Turizmus.com portál szerkesztője érdemelte ki a nagydíjat azokért a cikkekért, amelyekben egy tavalyi, Splitbe és környékére tett utazás élményeit osztotta meg az olvasókkal.

A tévé/rádió kategóriában egy olasz páros, Valeria Cagnoni és Ernaldo Emerson Gattafoni kapta meg a fődíjat a RAI 1 csatornán vetített 40 perces műsoráért. Blogger kategóriában a svájci Antje-Katrin Schanielnek ítélték oda az elismerést.

Középen az Aranytoll három fődíjának nyertesei, kezükben az elismerő oklevelekkel és az ajándékba kapott, Brac szigetéről származó faragott emlékkövekkel

Fotó: Horvát Turisztikai Hivatal

A HTH képviselői mellett a díjátadó ünnepségen jelen volt a horvát turisztikai és sportminisztérium államtitkára, Tonci Glavina, a hivatal szakmai igazgatója, Monika UdovičićStipe Čogelja, Dalmácia megye helyettes prefektusa, Alijana Vukšić, Split város turisztikai hivatalának igazgatója, valamint Joško Stella, Split-Dalmácia megye turisztikai hivatalának igazgatója is.

„Végtelenül boldog vagyok, hogy az idei év egyik fődíját magyar újságíró, Szántó Zoltán kapta, aki nem csupán a tavalyi évben, hanem az elmúlt több mint húsz év során számos alkalommal tudósított már Horvátországról. Miközben a magyar turisták általában jól ismerik a horvát turisztikai kínálatot, nagyon fontos, hogy az új programokról és lehetőségekről is tájékoztattuk őket. A médiával való jó kapcsolattartás kiemelt része a munkánknak, és az elismerés rangját tovább emeli a tény, hogy első ízben kapta meg magyar újságíró a fődíjat – kommentálta a hírt Ivana Herceg, a HTH magyarországi igazgatója.

Munkatársunk, Szántó Zoltán és Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének igazgatója a spliti díjátadón

Fotó: Horvát Turisztikai Hivatal

A díjátadó ünnepségen a vendégek a Cambi dalmát férfikórus klapaelőadását élvezhették, utána pedig Hrvoje Zirojevic spliti séf finomságait kóstolhatták meg. A legjobb horvát bartender, Jure Vojkovic három különleges koktéllal kényeztette a meghívottakat.