Galamb és tulipán a Hagyományok Háza megújuló arculatában

Forrás: turizmus.com

 2024. március 25. 13:29

A Hagyományok Háza a nemzeti és Kárpát-medencei kultúra értékeit közvetítő kiemelt intézményként arculatának megújítására meghívásos pályázatot hirdetett. Az intézet és annak alintézményeihez kapcsolódó értékeket megjelenítő arculati rendszer tervezését a MITTE Communications nyerte el.

A Hagyományok Háza célja a hagyományos kultúra értékeinek széles körű társadalmi tudatosítása és hozzáférhetővé tétele. A Hagyományok Háza fogja össze a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, a Magyar Állami Népi Együttes és a Hagyományok Háza Hálózatának tevékenységét, ezen felül gyűjtemények, adatbázisok működtetése, valamint szakmai képzések, továbbképzések és minősítések szervezése révén része a tudományos közéletnek, nem utolsósorban pedig komplex élményprogramokkal várja az odalátogatókat.

2023 júniusában hirdetett meghívásos pályázatot az intézmény saját arculatának és arculati rendszerének kidolgozásához. Több alintézmény is tartozott a brand alá, melyeknél kiemelt feladatot jelentett, hogy a kiválasztott szimbólum érzékeltesse az egységek összetartozását és összefogóan képviselje az intézmény értékrendszerét.

Megújul a Hagyományok Házának arculata

Fotó: Hagyományok Háza

 

A MITTE kreatív csapata által megálmodott moduláris logórendszer vizuális és konceptuális világa a magyar népművészetből merít, vezérmotívumai a néphagyomány szerves részét képező galamb és tulipán szimbólumok. Az új koncepció letisztult stílusával közvetíti a Hagyományok Háza intézményeinek megújuló, a múlt örökségének értékét a jelenkor lencséjén keresztül megmutató szellemiségét. Az intézmény és annak alintézményeihez kapcsolódó logók tervezésén kívül a MITTE tervezi a teljes arculati rendszerhez tartozó online és offline ügyviteli anyagokat, az intézmény frissített weboldalát, programfüzetét és az új arculathoz igazodó ajándéktárgyakat. Az ügynökség emellett szolgáltatásfejlesztéssel (service design) segíti a látogatói útvonalak feltérképezését és az intézményi irányítórendszer megújítását.