Közel 30 ország kiállítóival, új helyszínen tartják az Art Market Budapestet

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 29. 17:51

Közép- és Kelet-Európa első számú nemzetközi kortárs képzőművészeti vására, az Art Market Budapestnek október 7-10. között új helyszínen, a Bálna Budapest épületében különlegesen gazdag művészeti válogatással várja a látogatókat.

Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs képző- és fotóművészeti eseményére ezúttal közel 30 országból érkeznek kiállítók, akik jóvoltából ötszáznál több művész több ezer alkotása kerül bemutatásra - közölték a szervezők.

A művészeti seregszemle számtalan kísérőprogramja között ugyancsak a Bálna Budapest ad otthont Art Photo Budapest néven Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárának, az Inside Art nemzetközi művészeti konferenciának, illetve a New Visegrad Photography fotó- és a 360 Design Budapest design kiállításnak is.

Az Art Market Budapest 2021-ben a visegrádi országok művészetét helyezi fókuszba, és Visegrad Contemporary címen külső helyszíneken létrejövő kiállításokkal és eseményekkel kiegészülő művészeti programsorozatot hoz létre.Ezen kívül az Art Market Budapest a 2021 októberében útjára induló Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál partnere és a fesztivál programjának kiemelt képzőművészeti komponense is.

artmarket

Közel 30 ország 120 kiállítójának köszönhetően több mint 500 művész több ezer alkotása válik közvetlenül hozzáférhetővé az Art Marketen a Bálnában

Fotó: Art Market/Hermán Fanni

A tavalyi évben a nemzetközi művészeti vásárok választéka töredékére zsugorodott, az Art Market Budapest azonban a kevesek egyikeként 2020-ban is látogatói rendelkezésére állt. Részben ennek, részben olyan kedvező tendenciáknak is köszönhetően, mint például a regionális művészeti platformok térnyerése, a budapesti seregszemle megerősödött pozícióban nyitja meg újra kapuit a közönség előtt.

A Bálna Budapest kiállítási tereiben mintegy 7 ezer négyzetméteren közel 30 ország 120 kiállítójának köszönhetően több mint 500 művész több ezer alkotása válik közvetlenül hozzáférhetővé október 7-10. között az érdeklődő és vásárló közönség számára. A vásárra a következő országokból érkeznek kiállítók: Albánia, Argentína, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Chile, Csehország, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Izrael, Kolumbia, Lengyelország, Libanon, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna, USA.

artmarket

Magyarország valamennyi jelentős kortárs képzőművészeti galériája is jelen lesz a vásáron

Fotó: Art Market/Hermán Fanni

A rendkívül széles nemzetközi választék mellett Magyarország valamennyi jelentős kortárs képzőművészeti galériája is jelen lesz, és több új szereplő is bemutatkozik majd.