Átadták a felújított jégcsarnokot Zalaegerszegen

Forrás: MTI

 2016. augusztus 31. 17:40

Befejeződött a Zalaegerszegi Jégcsarnokban a hűtőgépészet rekonstrukciója, valamint az öltözők felújítása.

A TAO (társasági adókedvezmény) fejlesztések keretében, mintegy 28 millió forintos ráfordítással az öltözőkben korszerűsítették az elektromos hálózatot a fűtési és a melegvíztározó rendszert. Sor került a burkolatok cseréjére, az öltözőszekrényeket pedig a játékosok véleménye alapján gyártatták le.

További 35 millió forintot a hűtőgépészet rekonstrukciójára fordítottak. A csarnok jegét korábban egy ammóniás rendszerű, 12 éve működő gépház biztosította. Az elnyert támogatásból átépítették a villanymotorokat, így a pálya igénye szerint tudnak hűteni, ami a gyakorlatban 35-40 százalékos energiamegtakarítást eredményez.
A régi berendezésnél félmillió forintos károkat okoztak a váratlan leállások, géphibák. A hűtőgépészetet ezért most olyan távfelügyelettel látták el, amelyen keresztül átprogramozhatják, vagy akár újraindíthatják a rendszert.

A Zalaegerszegi Jégcsarnokban augusztus elején elkezdődött a 2016/2017-es szezon. A minden korosztályt érintő jégkorongos és szinkronkorcsolyás oktatás mellett a városvezetéssel együttműködve újra indul az ingyenes ovikori és sulikori program: az előző szezonban 630 gyermek tanult meg a program keretében korcsolyázni, és az idei évadban is hasonló létszámra számítanak.