Átadták a Harkányi Gyógyfürdő új élményközpontját

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 17. 11:26

Szeptember 14-én megnyitott a Harka Vízivilág, Harkányfürdő új, négy évszakos élményközpontja, amely minden nap 10-től 20 óráig várja az aktív kikapcsolódásra vágyó vendégeket.

A létesítmény átadása előtt néhány nappal beszélgettünk a fürdő elnök-igazgatójával az aktualitásokról. Az interjú teljes terjedelmében a Turizmus.com Magazin szeptember-októberi számában jelent meg.

 

Milyen fejlesztések történtek az utóbbi évek során a fürdőben?

2021 szeptemberében kerül átadásra a Harka Vízivilág, amely számos korosztály számára biztosít aktív, négy évszakos kikapcsolódási lehetőséget. Ezzel egy fejlesztéssorozat újabb, jelentős mérföldkövét érte el a Harkányi Gyógyfürdő, amelynek keretében először 2017-ben egy új Gyerekvilág, majd 2019-ben az egyik épületrészünk teljes felújítása keretében egy modern Szaunavilág került átadásra a nagyközönségnek. Ezzel befejeződött a fürdő fejlesztésének egy jelentős üteme, a meglévő épületegyüttesünk egyik szárnyának teljes rekonstrukciója.

A Harka Vízivilág megnyitásával egy régi álom válik valóra: az élményfürdővel a Harkányi Gyógyfürdő ismét teljes értékű szórakozást tud nyújtani minden generációnak, az év minden szakában.

Megnyitott a Harka Vízivilág Harkányban

Fotó: Harkányi Gyógyfürdő

Hogy alakult a nyári szezon? A fejlesztések hatására átalakult-e a vendégkör?

A 2020-as év látogatottsági adataihoz képest idén jelentős emelkedés tapasztalható. A korlátozások feloldása után, július 1-jétől folyamatosan emelkedett a vendégek száma, így például augusztusban a 200 000. látogatót köszönthettük fürdőnkben.

A fejlesztések 2017 óta folyamatosan éreztették a hatásukat, így kijelenthető, hogy Harkány visszakerült a kiemelt jelentőségű fürdők körébe. A vendéglétszám a vendégek megelégedettségével együtt folyamatosan emelkedett 2016 óta, erre talán az a legjobb bizonyíték, hogy 2019-ben a fürdőnk nyerte el közönségszavazás keretében az Év Fürdője díjat.

A gyógyvendégek száma nem csökkent, ellenben a fejlesztések hatására egyre több család látogatja meg a fürdőnket, így 2019-ben a vendégek száma meghaladta az 550 ezer főt. Külföldről, főként a környező országokból érkeznek vendégek, a legtöbben Csehországból és Németországból, de jelentős létszámmal horvát turisták is. Sajnos idén a pandémiás helyzet miatt kevés külföldi vendéget tudtunk fogadni.

 

Okozott-e nehézséget a munkatársak megtartása, újrafelvétele?

Mint minden, a turisztikában tevékenykedő vállalkozásnak, úgy nekünk is kiemelt kihívással járt a pandémiás veszélyhelyzet. Minden eszközt megragadunk annak érdekében, hogy a kollégáinkat meg tudjuk tartani, így az újranyitást akadály nélkül tudtuk megoldani. Természetesen nálunk is volt lemorzsolódás, sok kolléga keresett más területen állást, így nekünk is vannak nehézségeink a szabad álláshelyeinkre az új és hatékony munkavégzésre alkalmas munkatársak felkutatásával és felvételével.

 

Mire számítanak ősszel, télen, illetve a későbbiekben?

Az őszi-téli időszak leginkább várt attrakciója a Harka Vízivilág szeptemberi megnyitója, amelynek köszönhetően végre időjárási körülményektől függetlenül fogadhatunk minden korosztályt. Reméljük, a járványhelyzet kedvező alakulása lehetővé teszi a jövőbeli terveink megvalósítását, és minél több vendéget tudunk fogadni.

 

Milyen fejlesztési terveik vannak a jövőre nézve?

Számos fejlesztésünk áll előkészítés alatt. Kiemelt, folyamatban lévő fejlesztésünk a „Külső Gyermekvilág" elnevezésű rész, amelynek kivitelezése jelenleg is zajlik és a tervek szerint idén be is fejeződik. Ennek keretében teraszos-lépcsős, fiataloknak szóló kaland-élmény-gyerekmedence csoport kerül kialakításra.

Emellett több jelentős, szolgáltatásbővítéssel járó fejlesztési elemet tervezünk, így egy közel 2000 négyzetméter vízfelületű hullámmedence és Mediterrán tengerpart építése; egy új gyógyászati és egy strandi főbejárat kivitelezése; egy új beléptető és betegirányító rendszer telepítése; egy új gyógyászati épület tervezése és kivitelezése; valamint hosszú távú terveink között szerepel egy szálloda létesítése is.