Keszthelyen is megújult a Tourinform-iroda

Forrás: turizmus.com

 2020. június 10. 13:25

Az iroda a Magyar Turisztikai Ügynökség fejlesztési programjának részeként, csaknem 21 millió forintos fejlesztés eredményeként született újjá.

A Tourinform-irodát Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese adta át június 10-én.

Az átadóünnepségen elhangzott: a turisztikai ágazat minden tekintetben rendkívüli három hónapon van túl. Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy a települések és térségek fogadószobájául szolgáló Tourinform-irodákban korszerű, barátságos, 21. századi körülményekkel találkozzanak a vendégek.

Könnyid László hangsúlyozta: a hazai turizmus újraindításában kiemelt szerepe van az éves szinten 1,8 millió turista által látogatott Tourinform-hálózatnak is. Hiszen az emberek még a mai digitalizált világban is igénylik a személyes információnyújtást.

A kormány a turizmus újraindítása érdekében nem megszorít, hanem még magasabb fokozatra kapcsol, és folytatja a fejlesztéseket: szálláshelyek, kastélyok, strandok újulnak meg folyamatosan – emelte ki a vezérigazgató-helyettes. Teljes erővel zajlik a tavaly meghirdetett, egymilliárd forint értékű fejlesztési program is, amely a Magyarországon működő több mint 100 Tourinform-iroda átalakítását, átépítését támogatja. A most átadott keszthelyi Tourinform mellett megújult a zalakarosi iroda, és zajlik a soproni, a tokaji és a hajdúszoboszlói Tourinform felújítása is. Még ebben az évben további 25 iroda újul meg, jövőre pedig tucatnyi másik iroda kap fejlesztési támogatást.

Könnyid László (középen) az MTÜ vezérigazgató-helyettese a megújult keszthelyi Tourinfom átadásán

Fotó: MTÜ

Keszthely a Balaton kiemelt turisztikai-fejlesztési térség egyik emblematikus települése évi 175 ezer regisztrált vendégéjszakával.

Nagy Bálint, a város polgármestere többek között elmondta: nemrég fogadták el a következő öt év gazdasági programját, melyben több jelentős fejlesztés is szerepel. Zajlik a Festetics-kastély környezetének fejlesztése, a Helikon park a következő év végére teljes egészében beintegrálódhat majd a város szövetébe. Nagyszabású fejlesztések kezdődnek a Balaton-part fejlesztésére, új szálláshelyek, attrakciók, programok jönnek létre. Mindhárom strandot modernizálják,és új parkolóval is bővül a város infrastruktúrája.

 

Jól teljesít a keszthelyi Tourinform

A Nyugat-Balatoni Turisztikai Nonprofit Kft. fenntartásában működő Tourinform-iroda 1993 óta szolgálja a település turizmusát, évente 29 ezer látogatói megkeresést kezel. A három Tourinformos kolléga példaértékűen teljesít évek óta a mystery shoppingban. Az információszolgáltatáson túl az iroda számos szolgáltatása segíti a vendégelégedettség emelkedését a településen, így például a turisztikai kártyaértékesítés, ajándéktárgy-értékesítés, idegenvezetés, kerékpárkölcsönzés, kerékpáros szervizpont – olvasható a kiadott közleményben.

A keszthelyi iroda munkatársai Tar Lászlóval (jobb szélen), a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetőjével

Fotó: MTÜ

A Tourinform Keszthely a támogatásnak köszönhetően teljes egészében megújult. A műemléképületben található iroda új belső vakolatot, szigetelést, festést és burkolatokat kapott, tovább egyedi készítésű pult és bútorok kerültek bele.Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a Tourinform Keszthely annak idején az ország harmadik irodájaként nyílt meg, megyei és önkormányzati fenntartásban. 2000-ben alakult meg a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda, amely átvette a Tourinform üzemeltetését, így épp most 20 éve a fenntartója.

Bejelentette: mostantól az iroda ügyeiért önálló Tourinform-vezető munkatárs felel Kulics Gábor személyében, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatait viszont továbbra is ő látja el.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.