Átadták a Pegazus Élményközpontot Salgótarjánban

Forrás: MTI

 2018. november 22. 14:38

A salgótarjáni turizmus erősítése a Pegazus Élményközpont egyik fő célja, hiszen a létesítmény kuriózumnak számít az észak-magyarországi régióban.

Gőz Gábor projektmenedzser elmondta, hogy a két szinten berendezett, 300 négyzetméteres élményközpont alsó részén három szakköri terem, és egy nagy interaktív terem kapott helyet túlnyomórészt mechanikai játékokkal, lézerpuskával, okoshomokozóval, örvénygépes vizesteremmel. A labdás játékokkal akár víznyomásos ismereteket is szerezhetnek a gyerekek, vagy kerékpárral járhatnak be túraútvonalakat, képernyőn követve a tájat és a teljesítményt. Az emeleti Virtual Reality teremben virtuális, térbeli programokban vehetnek részt a látogatók, bejárhatják a világ több nagyvárosát az épületek között sétálva, szimulátorokkal városi KRESZ-programmal futó autózást indíthatnak vagy valós időben kereshetnek fel repülőtereket. Az optikai teremben van tükörlabintus, sötétszoba, ahol lézerfény segítségével lehet vizsgálni lencséket és a fényvisszaverődést.

Tükörlabirintus a salgótarjáni Pegazus Élményközpontban

Fotó: MTI/Komka Péter

A központ planetáriummal, virtuális és interaktív terekkel elsősorban a 6-24 éves korosztályt szólítja meg. A beruházást a Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület (TIT) valósította meg 330 millió forintból.

Kapcsolódó cikkek