Átadták a Széll Kálmán teret és a budai fonódó villamoshálózatot

Forrás: turizmus.com

 2016. június 18. 14:15

Átadták ünnepélyesen a fővárosi Széll Kálmán teret és a budai fonódó villamoshálózatot pénteken.

Buda egyik legfontosabb és legforgalmasabb csomópontja egy reálisan kidolgozott, ütemezhető elképzelés szerint újult meg, kiemelten figyelembe véve a közösségi közlekedés szempontjait – mondta el Tarlós István főpolgármester a közel másfél év munkájaként teljesen felújított Széll Kálmán tér hivatalos átadásán.

 

Az arra közlekedők május 10-e óta használhatják, azonban az utolsó simítások elvégzése után hivatalosan ma adták át az európai színvonalú, modern csomóponttá, találkozási hellyé, magas színvonalú, akadálymentes és zöld közösségi térré alakított Széll Kálmán teret. A csomópont a budai fonódó villamoshálózat kialakításának köszönhetően új, átszállásmentes közlekedési kapcsolatokat kínál észak-, a közép- és a dél-budai területek között, továbbá Óbudáról a Batthyány tér, a Széll Kálmán tér, a BAH-csomópont, a Móricz Zsigmond körtér, Albertfalva, valamint Kelenföld felé.

Az átadást követően sem fejeződnek be a fejlesztések a térségben. Még az idén további közép-budai beruházások jönnek létre: új MOL Bubi állomásokat létesítenek az I., a II. és a III. kerületben, új jegy- és bérletautomatákat szerelnek fel a Clark Ádám téren, a Széna téren, a Batthyány téren és a Katyini mártírok parkjánál, mindemellett akadálymentesítési munkákat végeznek majd a Széna térnél, a Vérmező úton és a Dékán utcában.