Átadták a világ leghosszabb üvegpadlós hídját Vietnámban – videó

Forrás: turizmus.com

 2022. május 05. 11:53

632 méter hosszú üvegpadlós függőhidat adtak át Vietnámban, amely hamarosan bekerülhet a Guinness Rekordok Könyvébe. Ha minden jól megy, hazánk lesz a következő rekorder .

A nem akármilyen látványt és egyben szédítő élményt is tartogató üvegpadlós híd a vietnámi fővárostól, Hanoitól 200 kilométerre található – írja a turistamagazin.hu.

A két hegycsúcsot összekötő, szédítő sziklafalak között húzódó létesítmény 150 méteres mélység felett ível át, mintegy 632 méter hosszan.Az eddigi csúcstartó kínai Zhangjiajie Glass Footpath 526 méteres hosszával 2016 óta szerepelt a Guinness Rekordok Könyvében. Az újonnan átadott vietnámi  függőhídat még hivatalosan nem ismerték el a leghosszabbnak, de ez várhatóan hamarosan megtörténik.

A Bach Longnak (Fehér Sárkány) elnevezett üveghíd szerkezetét a kivitelezők többszörösen túlbiztosították, a járófelületet háromrétegű, 4 cm vastag edzett üveglapokból készítették. A híd egyidejűleg akár 450 embert is elbír.

 

Ha minden jól megy, 2023-ra hazánk büszkélkedhet majd a következő rekorderrel, a Sátoraljaújhelyen épülő 700 méter hosszú gyalogos (részben üvagpadlós) híd kategóriájában egyedülálló lesz: a város két pontját, a Várhegyet és a Szárhegyet köti majd össze 80 méter magasan, ráadásul nagyszerű látványt nyújt a Zemplén-hegység és a Felvidék irányába is a magasságtól nem tartó turisták számára.