Háromszintes mélygarázzsal átadták a József nádor teret

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 27. 17:33

A tér alatt 525 férőhelyes, akadálymentesített mélygarázst alakítottak ki, a projekt második felében pedig a 9800 négyzetméteres tér teljes felülete megújult.

A háromszintes mélygarázsban kerékpárok tárolására is lehetőség lesz, valamint az elektromos gépjárművek is saját, töltőállomással felszerelt parkolóhelyet kaptak. Egy autómosót is kialakítottak – tudósít a magyarepitok.hu.

A mélygarázs földmunkái során mintegy 75 ezer köbméter talajt termeltek ki, a legfelső szintet 2,5 méteres földréteggel fedték le, hogy az odatelepített növényzetnek kedvező feltételeket teremtsenek.

A tér alatt 525 férőhelyes mélygarázst alakítottak ki

Fotó: MTI/Balaton József

A projekt második felében a tér teljes felülete megújult. Az épület melletti járdák, az autók által használt utak, valamint a tér díszeként szolgáló szobor közvetlen környezete is egyedi módon alakult át.

A díszkutak közelében található zöldfelületet északon egy Herendi-életfával, délen pedig egy Zsolnay Herkules-fürdő másolattal díszítették. A két látványelemhez gyalogos sétányok vezetnek, és szintén egyedi minták veszik őket körül a térköveken.

A Herendi-életfa a József nádor téren

Fotó: magyarepitok.hu