Egy hónap múlva startol az atlétikai vb, felpörgött a jegyértékesítés

Forrás: MTI/turizmus.com

 2023. július 19. 12:19

Sztárfellépőkkel és szuperdöntőkkel pontosan egy hónap múlva, augusztus 19-én veszi kezdetét a budapesti atlétikai világbajnokság, amelyre 250 ezer belépőt már eladtak.

A szervező csapat hétfőtől vb-üzemmódba kapcsolt, elfoglalták irodáikat a Nemzeti Atlétikai Központban és a hátralévő egy hónapban azon lesznek, hogy minden tökéletesen működjön majd – hangsúlyozta Németh Balázs, az eseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón.

Kiemelte: a vb nemcsak Magyarország, hanem egész Közép-Európa történetének legnagyobb sporteseménye lesz, amelyretöbb mint 200 országból mintegy 2000 atléta érkezik, a versenyeket pedig több százezer szurkoló és több mint egymilliárd tévénéző követi majd nyomon. A szabadtéri atlétikai vb a harmadik legnagyobb sportesemény az egész világon, és mivel 2023-ban sem nyári olimpiát, sem labdarúgó vb-t nem rendeznek, így idén ez lesz a legnagyobb.

Az utóbbi napokban felpörgött a jegyértékesítés, szerdán reggel például indiai, japán és chilei csoportok jelentkeztek be. Összesen már több mint 250 ezer jegyet adtak el, de korlátozott számban még mind a kilenc versenynapra lehet belépőket vásárolni.

 

A megnyitó az év egyik legnagyobb bulija lehet

A különleges eseményhez méltóan a vb nyitó estéjén sztárvendégekkel és meglepetésajándékokkal várják a nézőket. A negyed 7-kor kezdődő ünnepélyes megnyitó a nyár legnagyobb bulija lehet, hogy kik lépnek fel majd fel az est során, egyelőre nem árulták el.
A Nemzeti Atlétikai Központ mellett már épül az a televíziós bázis, amely a világbajnokság tévéközvetítését szolgálja majd. Négyszáz kamion már megérkezett a helyszínre, és a különböző tv-társaságok további 20 közvetítő kocsiját várják még ide a következő hetekben.

Összesen már több mint 250 ezer jegyet adtak el az eseményre

Fotó: Facebook / wabudapest23

Augusztus 19-én három döntőt rendeznek a Nemzeti Atlétikai Központban. Ezen a napon lép dobókörbe Halász Bence vb-bronzérmes kalapácsvető, és első este rendezik a 4x400 méteres vegyes váltót, az egyetlen olyan számot, amiben nők és férfiak együtt versenyeznek. A nyitó napon már láthatók lesznek a világ leggyorsabb emberei, ekkor rendezik a 100 méteres férfi síkfutás előfutamait.