Vízbeszivárgás miatt átmenetileg zárva a Parajdi Sóbánya

Forrás: turizmus.com

 2024. május 16. 13:43

Műszaki problémák miatt átmenetileg zárva tart a Parajdi Sóbánya. A kedvelt attrakció minderről weboldalán és Facebook-oldalán értesítette látogatóit.

Ideiglenesen felfüggesztették Székelyföld egyik leglátogatottabb turisztikai látványosságának látogatását. Az átmeneti zárva tartásra a sóbánya Facebook-oldalán és weboldalán is felhívja látogatói figyelmét. Az intézkedés a személyzet és a turisták védelmét és biztonságát szolgálja, az utóbbi időben ugyanis heves esőzés okozta beszivárgásokat észleltek a járatokban.

A felszín alatt 120 méterre található sóbánya-csarnokokban naponta 2500-3000 látogató is megfordul

Fotó: 123rf.com

A helyszínen nagy erőfeszítéseket tesznek a probléma orvoslására és a mielőbbi újranyitására. A bányavállalat a helyzet megoldásáig 4 másik sóbarlang látogatását ajánlja az érdeklődőknek. Azt ígérik, hamarosan friss információkkal jelentkeznek a munka előrehaladásáról.

A parajdi sóbánya Székelyföld egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója. A felszín alatt 120 méterre található látogatható csarnokokban naponta 2500-3000 személy is megfordul. A látogatási szinten játszóterek, foglalkoztató és kikapcsolódási terek, ökumenikus kápolna és moziterem is várja a látogatókat. A talajvíz beszivárgása miatt korábban is szükség volt a látványosság átmeneti bezárására.

A pünkösdi hétvégén zajlik a csíksomlyói búcsú, melynek ideje alatt vélhetően sok zarándok tervezett látogatást a parajdi sóbányában.