Audió idegenvezetés Kambodzsában

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 14. 16:53

Audió idegenvezetés bevezetését tervezik Angkor Watt történelmi helyszínén. A kambodzsai turisztikai tárcával egyeztetve, a helyi Angkor Audio Co. által kifejlesztett audió idegenvezetés 14 nyelven lesz elérhető a turisták számára.

A technológiailag fejlett és magasabb nyelvi szinten zajló idegenvezetés várhatóan növelni fogja a királyságba érkező igényes, a kultúra és történelem iránt érdeklődő beutazók számát. A Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium szerint az audió idegenvezetés emeli az idegenforgalmi szolgáltatások színvonalát, ami a jelenlegi idegenvezetők  számának jelentéktelen csökkentését is magával hozhatja. A szolgáltatás beindítását jövő évre tervezik. Jelenleg a cég 30.000 emberrel teszteli a rendszert. Audió idegenvezetés már egy jó ideje működik Phnom Penhnem és Siem Reap történelmi helyszínein is.

A Nemzeti Múzeum épülete Phnom Penhben

Fotó: pixabay.com

Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium kelet-európai képviselőjének tájékoztatása szerint az év első 5 hónapjában 13,5%-al több azaz 2,6 millió turista érkezett Kambodzsába, és év végéig 6,2 millió turista fogadásával számolnak. Ez a szám 2020-ig várhatóan eléri a bűvös hétmilliót.

Kapcsolódó cikkek