Augusztus a zene jegyében Székesfehérváron

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 01. 13:26

A rock és a jazz rajongói számára igazi gyöngyszem az a két nagyszabású program, mellyel a zeneimádóknak készül Székesfehérvár.

Faithless, Within Temptation, Infected Mushroom, Guano Apes, Milky Chance - csak néhány név a FEZEN két nagyszínpadának fellépői közül. Augusztus 3-tól 6-ig Székesfehérváron közel 20 külföldi banda, és mintegy száz hazai zenekar alkotják az idén 19 éves fesztivál programját, melyet idén is a MÁV Előre pályán rendeznek a Takarodó úton. Aki pedig a koncertek előtt, közben a zenén kívül más jellegű kikapcsolódásra is vágyik, szintén nem fog csalódni: idén is üzemel a Gépház mozi, lesznek fesztiválkompatibilis előadások, beszélgetések és rengeteg játék.

Augusztus 9-től 11-ig pedig az Alba Regia Jazz Fesztivál színpadain a német Mo’Blow mellett a hazai jazz-funk szcéna krémje vonul fel. Ott lesz többek között Szakcsi Lakatos Béla, a Garami Funky Staff, a Varga János Project, az Oláh Krisztián Trió, a Kéknyúl Hammond Band, Koszi Janka és Sena koncertjeit élvezhetjük idén. A három napos fesztivál ez alatt a röpke pár év alatt máris hazánk egyik legjelentősebb zenei eseményévé nőtte ki magát. Az idei évben két helyszínen, ingyenes koncertekkel várják a jazz, a funk és általában véve a jó muzsikák szerelmeseit Székesfehérvárra, a Hotel Magyar Király előtti nagyszínpadhoz és a Múzeum Udvarba.