Augusztus első hétvégéjén rendezik meg a Balaton-átevezést

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. január 26. 15:21

Eldőlt a balatoni nyár egyik leglátványosabb szabadidősport rendezvényének időpontja, augusztus első hétvégéjén több ezer versenyzőt és drukkert várnak a Zamárdi-Tihany-Zamárdi között zajló Balaton-átevezésre.

A múlt nyáron 4200 evezős mérte össze ügyességét a Magyar Kajak- és Kenu Szövetség (MKSZ) és Zamárdi települési önkormányzatának közös sportendezvényén, a nyolc kilométeres, Zamárdi-Tihany-Zamárdi evezős parádén.

Idén augusztus 5. és 7, között újra benépesül a Balaton legnagyobb, csaknem öt kilométer hosszú szabadstrandja, ahonnan elrajtolnak majd a kajakosok, kenusok, sárkányhajósok, SUP-deszkások.

Korábban a sárkányhajót választották legtöbben, ám két éve és tavaly már a könnyen szállítható sporteszközzel lapátolóból volt a legtöbb.

Ez a kép a tavalyi rendezvényen készült

Fotó: MTI / Varga György

„Schmidt Gáborral, a Magyar Kajak- és Kenu Szövetség (MKSZ) elnökével egybehangzóan állíthatom: fantasztikus sikere volt a 2021. évi átevezésnek. Hihetetlen érdeklődés kísérte az eseményt, és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk" – idézi Zamárdi polgármesterének, Csákovics Gyulának a szavait az MKSZ közleménye.

Mint ismert, 2020-ig Fonyód adott otthont a tóátevezésnek, ám miután az ottani rajt- és célállomást kinőtte a népes versenyző mezőny, az MKSZ Zamárdit választotta a vízisport-ünnep helyszínének.

A tóátevezés teljesen nyitott, arra külföldi próbázókat is vár az MKSZ és Zamárdi. Az üdülési főszezon „csúcsán" sorra kerülő sportrendezvény – amelyet idén is a balatoni vízirendészet emberei és a vízimentők biztosítanak – a balatoni nyár egyik legsportosabb hétvégéjének ígérkezik.