Ausztrália eltörölt minden járványügyi beutazási korlátozást

Forrás: turizmus.com

 2022. július 06. 14:48

Az ausztrál kormány 2022. július 6-ával eltörölte az utolsó járványügyi beutazási korlátozásokat is. Ennek értelmében a megfelelő védőoltásokkal nem rendelkező külföldi állampolgárok is előzetes engedély, teszt és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be az országba.

Az Anthony Albanese miniszterelnök vezette, néhány hete megalakult ausztrál kormány az ún. Bio Security Act módosításával feloldott minden, a pandémia alatt bevezetett beutazási korlátozást.

Ennek megfelelően a külföldi beutazóknak többé nem kell igazolniuk az oltottsági státuszukat, valamint sem a külföldieknek, sem a hazatérő ausztráloknak nem kell digitális beutazási nyilatkozatot kitölteniük – írja a travelnews.ch.

Az utazóknak ettől függetlenül továbbra is tartaniuk kell magukat a légitársaságok és a hajótársaságok járványügyi előírásaihoz, valamint teljesíteniük kell a mindenkori előírásokat az egyes szövetségi államokon belül. Ennek megfelelően például továbbra is kell maszkot viselni a nemzetközi járatokon, a belföldi járatokon pedig követni kell az adott szövetségi állam vagy territórium maszkviselésre vonatkozó rendelkezéseit.

Ausztrália is eltörölte a beutazási korlátozásokat

Fotó: 123rf.com

Az oltatlan ausztrálok és a vízummal rendelkezők bizonyos csoportjai egy ideje már beutazhattak Ausztráliába. A beoltott turisták 2022. február óta utazhatnak be az országba, a nem teljesen beoltott, de vízummal rendelkező személyeknek ehhez külön engedélyre volt szükségük. A teljesen beoltott személyeknek 2022. április 17. óta nincs szükségük negatív tesztre a beutazáshoz.

A jelenlegi lépés valószínűleg jótékonyan felpörgeti majd Ausztrália idegenforgalmát az ott néhány hónap múlva kezdődő főszezonban.