Ausztrália február 21-én nyit a kétszer beoltottak előtt

Forrás: turizmus.com

 2022. február 07. 12:30

Ausztrália majdnem két év bezárkózás után újra megnyitja határait a kétszer beoltott utazók előtt.

Február 21-től ismét lehet turistaként Ausztráliába utazni, a feltétel a teljes beoltottság. „Ha Önt kétszer beoltották, szeretettel várjuk vissza” – mondta Scott Morrison ausztrál miniszterelnök hétfőn egy canberrai sajtótájékoztatón.

Karen Andrews belügyminiszter hozzátette: akik egészségügyi okokból nem tudnak oltásigazolást felmutatni, kivételes engedélyt kaphatnak, de érkezés után karanténba kell vonulniuk.

Ausztrália egyes tagállamainak és területeinek különböző szabályai vannak pl. a nemzetközi érkezések felső határára vonatkozóan, ezek továbbra is érvényben maradnak.

Február 21-től újra lehet turistaként Ausztráliába utazni

Fotó: ©kagenmi/123rf.com

Ausztrália 2020 márciusában zárta le a határait nemcsak a külföldiek, hanem a legtöbb külföldön élő állampolgára előtt is, és sokáig folytatott zéró-covid politikát. Tavaly novemberben vált újra lehetővé, hogy a külföldön élő állampolgárok és az országban lakcímmel rendelkező személyek beléphessenek Ausztrália néhány államába. Decemberben azután külföldi diákokat és szakképzett munkavállalókat is beengedtek az országba.

Ausztrál utazásszervezők nagy erőkkel küzdöttek a kormánynál azért, hogy a turisták korábban visszatérhessenek az országba. Legutóbb pedig az oltatlan szerb teniszcsillag, Novak Djokovic beutazása és kiutasítása körüli huzavona nyomán éleződött ki a vita a szigorú szabályok miatt.

Az ország február 7-ig több mint 2,7 millió koronavírusos esetet és 4248 ezzel összefüggő halálozást jelentett a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján. A lakosság közel 80 százaléka teljesen be van oltva.

(Forrás: BBC, Deutsche Welle)