Amíg az influenszerek nyaralnak, a profiljukon helyiek mutatják meg az osztrák életérzést

Forrás: turizmus.com

 2024. július 02. 14:05

Olykor az influenszereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra - az Österreich Werbung most lehetőséget kínál nekik egy közösségi média nélküli pihenésre, miközben mások veszik át profiljuk kezelését.

Egyre több ember érzi úgy, hogy túlterheli a közösségi hálózatokon való állandó jelenlét. Az állandó online jelenlét kényszere azonban nemcsak az influenszereket érinti, hanem társadalmi szempontból is releváns kérdéssé vált. Ezért az Österreich Werbung most a #iamAUT kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet arra, hogy a nyaralás akkor igazi kikapcsolódás, amikor közösségi médiaszünettel is társul.

A kezdeményezés részeként Európa ismert influenszerei Ausztriában pihennek. Ebben az esetben kivételesen nem a tartalomgyártás a cél – ahogy az a turisztikai marketingben szokásos. Az influenszerek erre az időre átadják nagy elérésű fiókjaikat "hétköznapi" osztrákoknak, akik ez idő alatt az osztrák életérzést közvetítik helyettük. Így az influenszerek jó példát mutatnak a kezdeményezéssel, és a nyaralás alatt nem használják mobiltelefonjukat.

Az osztrák életérzést közvetítik majd az influenszerek telefonján

Fotó: 123rf.com

 

A német életmód-influenszer xLaeta indította útjára a kezdeményezést: offline idejét egy pihentető nyaralásra használta Mozart városában, Salzburgban. Mindeközben a fiókját Lieselotte AUTfluencer vette át, aki a hárommillió követő számára keltette életre a várost, és bemutatta az osztrák életérzés kulináris aspektusait.

A kezdeményezés az elkövetkező hetekben több szakaszban folytatódik: Hollandiából, Olaszországból és Csehországból érkező influenszerek veszik igénybe az AUTfluencer szolgáltatást, és Ausztriában töltik majd nyaralásukat.

Az AUTfluencer kezdeményezés mostantól magyar influenszerek számára is elérhető az www.iamaut.at oldalon. A kampány nemzetközi, és célja, hogy másokat is motiváljon arra, hogy csatlakozzanak a trendhez, és valóban elszakadjanak a közösségi média nyomásától.