Ausztria júniusig fenntartja a beutazási korlátozásokat

Szerző: Kovács Balázs

Forrás: turizmus.com

 2021. március 20. 19:23

A veszélyes vírusmutációk terjedése miatt Ausztria május 31-ig meghosszabbítja a február 10. óta érvényben lévő beutazási korlátozásokat.

Az országba való belépést megelőzően továbbra is regisztrálni kell mindenkinek, és továbbra is kötelező egy negatív antigén-, vagy PCR-teszteredmény bemutatása a határon. Ha a beutazáskor ezzel nem rendelkezne az utas, akkor a tesztelést a határátlépést követően – de legkésőbb 24 órán belül – Ausztriában kell elvégeztetni. A tíznapos karanténkötelezettség a beutazás után továbbra is érvényben marad, amelyet negatív teszteredmény birtokában a legkorábban öt nap elteltével lehetséges megszakítani  – írja Kovács Balázs, Bécsben élő turisztikai szakértő blogján.

Az ingázók esetében minden héten negatív vizsgálati eredményt kell bemutatni, a molekuláris mikrobiológiai és az antigénteszteket egyaránt elfogadják.

A beutazás utáni tíznapos karanténkötelezettség továbbra is érvényben marad

Fotó: 123rf

Az osztrák szövetségi kormány tervezi a járványügyi korlátozások további szigorítását, és szó van arról is, hogy a tesztek érvényességi ideje rövidebb időtartamra terjedjen ki. A részletekről március 22-én döntenek.

A járványügyi szempontból veszélyes övezetből érkező repülőgépek számára Ausztria területén továbbra is landolási tilalom van érvényben. A Brazíliából és Dél-Afrikából érkező gépek leszállási tilalmát április 4-ig meghosszabbította a Szövetségi Közlekedési Minisztérium. A Nagy-Britanniából induló járatok leszállási tilalma azonban március 21-én lejár, ezt nem hosszabbítják meg, a jelenlegi szigorú tesztelési rendszer e területen lehetővé teszi a korlátozás feloldását az illetékes minisztérium szerint.