Ausztria megmentené a síszezont, de nem lesznek après-ski partik

Szerző: Kovács Balázs

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 26. 11:53

A téli szezon megmentése érdekében szigorúan szabályozza a turizmus kereteit az osztrák kormány, Bécs és Alsó-Ausztria pedig még regisztrációs kötelezettséget is bevezet a vendéglátóhelyeken.

Ausztriát, illetve egyes tartományait az elmúlt időszakban egyre több, küldőpiacként releváns ország sorolta a járványügyi szempontból kockázatos úti célok közé. Az osztrák szövetségi kormány a helyzet értékelését követően döntött a turisztikai intézkedéscsomagról, amelyet szeptember 24-én közösen ismertetett Sebastian Kurz kancellár és Elisabeth Köstinger turizmusért is felelős miniszter.

A csomag lényege, hogy a síelés, a wellness és az étterembe járás is lehetséges lesz, de más formában, mint ahogy eddig a turisták megszokhatták. Az éttermekben (a teraszokat is beleértve) csak az ülő vendégeknek szolgálhatnak fel ételt és italt, minden egyéb helyzetben kötelező az arcmaszk használata. Az asztaltársaságok létszámát maximum 10 főben határozták meg. Ez a létszámkorlát vonatkozik a síliftek gondoláira is, amelyekben ugyancsak kötelező maszkot viselni.

Az idei téli szezon a visszafogottság jegyében telik Ausztriában

Fotó: 123rf

A síeléssel tradicionálisan együtt járó après-ski partikat gyakorlatilag betiltották az idei szezonra.

A karácsonyi vásárokat koronakonform módon, de megrendezik szerte Ausztriában. A vendéglátó személyzet állami forrásból végzett PCR-tesztelése folytatódik a "biztonságos vendéglátás" projekt keretében.

 

Bécs és Alsó-Ausztria: regisztráció a vendéglátóhelyeken

Mindeközben Michael Ludwig, Bécs polgármestere úgy döntött, hogy szeptember 28-i hatállyal regisztrációs kötelezettséget vezet be a város éttermeiben. A város önkényesen, a szövetségi kormány megkerülésével vezeti be a vendégek nyilvántartásba vételét. Mivel az illetékes hatóságoknak sok esetben nehézséget okoz a fertőzöttek kapcsolati körének feltárása, ettől az eljárástól a felderítés hatékonyságának növekedését várják.

Bécshez hasonlóan Alsó-Ausztria is regisztrációs kötelezettséget vezet be a tartomány vendéglátóhelyein.

Folyamatosan frissülő információkat olvashat Ausztriáról a good-deal.at blogon.