Ausztria nagyágyút küldött Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 10. 20:32

Michael Strasser veszi át az Österreich Werbung budapesti, s egyúttal közép- és kelet-európai képviseletének vezetését.

Az osztrák turisztikai szakma egyik legtapasztaltabb, s legtekintélyesebb szakembere ül be a budapesti irodába, hogy irányítsa a Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát, Szlovéniát, Horvátországot, Romániát, Ukrajnát, Oroszországot, s nem utolsó sorban Magyarországot felölelő régiós képviseletet.

Carmen Breuss, Michael Strasser

Fotó: turizmus.com

Michael Strasser ezt megelőzően a milánói irodát vezette, ahonnan felügyelte a Franciaországot, Spanyolországot, Törökországot, Brazíliát és Olaszországot felügyelő régiót. (Értelemszerűen az ő közvetlen munkatársa volt Kapus György, aki a továbbiakban is a madridi képviselet vezetője.) De, korábban Michael Strasser képviselte az osztrák turizmust, többek között Moszkvában és Tokióban is.

Augusztus 10-i bemutatásakor, rövid köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy átveheti ennek a régiós képviseletnek az irányítását, s ezt azzal a gesztussal nyomatékosította, hogy magyarul idézte a "bátraké a szerencse" mondást, hozzátéve, hogy ő inkább szerencsésnek érzi magát.

Rutinos szakmabeliek talán emlékeznek arra, hogy az ÖW budapesti képviseletét 1990-ben nyitotta Kapus György, aki, 2000-től már a régiós irodát vezette. Őt 2010-ben váltotta Emanuel Lehner Telic, aki hat évig volt a magyar fővárosban, s annak a Carmen Breuss-nak adta át ideiglenesen az irodát, aki most, egy év után, visszatér Zürich-be, hogy átvegye a Németország-Svájc régiót.

Horvath-Sarrodi Laura, Elisabeth Ellison-Kramer, Carmen Breuss, Michael Strasser

Fotó: turizmus.com

A kötetlen hangulatú staféta-átadón, az osztrák rezidencián Elisabeth Ellison-Kramer nagykövet (képünkön balról a második) méltatta a távozó képviseletvezetőt (jobbról a második) és mutatta be az új képviseletvezetőt (felvételünk bal szélén Horvath-Sarrodi Laura, az ÖW képviselet marketing vezetője.