Ausztria nem ismeri el teljes értékű oltásnak az egyadagos Janssent

Forrás: turizmus.com

 2022. január 03. 15:49

Új szabályok léptek életbe Ausztriában: a Johnson&Johnson cég egyadagos vakcináját hétfő éjféltől már nem ismerik el teljes értékű oltásnak.

Mintegy 75 000 oltási igazolás válhatott érvénytelenné a járványügyi szabályok novemberi változása miatt Ausztriában. Ugyanis a Johnson&Johnson egyadagos vakcináját hétfőtől már nem ismerik el teljes értékű oltásnak – írja a penzcentrum.hu az ORF hírére hivatkozva.

Akit ezzel az oltóanyaggal oltottak be, annak egy második oltást is fel kell vennie ahhoz, hogy megerősítse védettségét a koronavírus ellen, és oltási igazolása is érvényes legyen – közölte az osztrák egészségügyi minisztérium, hozzátéve, hogy ehhez a Pfizer és a Moderna cégek oltóanyagait ajánlják.

A Janssennel oltottaknak hétfő éjféltől egy másik oltást is fel kell venniük ahhoz, hogy Ausztriában elfogadják az oltási igazolását

Fotó: ©inkdrop/123rf.com

Mint kiderült, novemberben már mintegy 260 ezren voltak beoltva az egyadagos Janssen-vakcinával, őket névre szóló levélben emlékeztették oltásuk megújítására. Körülbelül 75 ezren azonban december végéig még vettek fel újabb vakcinát Ausztriában.

Aki pedig mindeddig nem vett fel valamilyen megerősítő oltást, vagy nem esett át időközben koronavírus-fertőzésen, arra hétfő éjféltől az oltatlanokra vonatkozó, egész napos kijárási korlátozás érvényes.

Hétfőtől a határokon sem fogadják el az egyetlen Janssen-oltást a beutazáshoz.